”Trebuie să avem și la Târgu Jiu un spital nou”. Alexandru Rafila: La Târgu Jiu este o situație care trebuie remediată. Sper ca spitalele județene importante să fie eligibile până în 2027-2028

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
spital targu jiu foto:freepik@wangxina
spital targu jiu foto:freepik@wangxina

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, într-o conferință de presă, despre situația de la spitalul din Târgu Jiu.

Ministrul Sănătății a abordat și situația spitalului din Târgu Jiu, subliniind necesitatea remedierii acesteia, în conferința de presă. El a evidențiat faptul că este vorba despre o instituție spitalicească veche și că este esențial să se ia măsuri pentru modernizarea acesteia. De asemenea, ministrul a menționat că Spitalul Județean din Târgu Jiu ar trebui inclus pe lista spitalelor care vor fi construite din împrumutul acordat de Banca Europeană de Investiții, deoarece inițial nu a fost inclus în planurile PNRR pentru evaluare.

”Spitalele județene importante, cum este cel din județul Gorj, sper să fie eligibile până în 2027-2028, să avem și la Târgu Jiu un spital nou”

El a subliniat importanța ca spitalele județene importante, precum cel din județul Gorj, să fie eligibile pentru construcții noi până în 2027-2028, astfel încât să poată beneficia de facilitățile necesare pentru a oferi servicii medicale adecvate în secolul 21. Ministrul a exprimat convingerea că se vor depune eforturi pentru remedierea avariei existente în prezent și pentru asigurarea unui mediu sigur și modern pentru pacienți. Ministrul a spus că o clădire care să ofere condiții adecvate pentru spitalizare și siguranță nu poate fi decât una nouă și că Ministerul Sănătății va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate.

”La Târgu Jiu este o situație care trebuie remediată, pe de o parte, dar discutăm de o instituție spitalicească veche. Spitalul Județean din Târgu Jiu sper să fie pe lista spitalelor nou construite din împrumutul de la Banca Europenă de Investiții, pentru că nu era trecut pe lista inițială de la PNRR ca să poată să fie evaluat. Așa că, spitalele județene importante, cum este cel din județul Gorj, sper să fie eligibile până în 2027-2028, să avem și la Târgu Jiu un spital nou. Evident, activitatea trebuie să continue acolo, este un spital în subordinea Consiliului Județean, sunt convins că va fi remediată această avarie, dar, în mod evident, o clădire care să ofere condiții de spitalizare și de siguranță a pacienților, corespunzătoare secolului 21, nu poate să fie decât o clădire nouă și noi o să facem tot ce ține de Ministerul Sănătății ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel