Valeriu Gheorghiță: Cel mai scăzut nivel de vaccinare este la grupa de vârstă cu cel mai mare risc

Rodica Mitu |
Data publicării:
Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că, în România, cel mai scăzut nivel de vaccinare este la grupa de vârstă cu cel mai mare risc.

„Nu mai avem această corelație ca în valul precedent, între creșterea numărului de infectări și creșterea dorinței de vaccinare. Acest lucru este explicat și de proporția mult mai mică a cazurilor grave din cei care sunt diagnosticați. La acest moment, cred că nici nu mai contează numerele mari. Ce este foarte important, în acest context, în care circulă varianta Omicron, este cine anume se vaccinează”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la B1 TV. Acesta a mai spus că vaccinarea trebuie orientată cu prioritate către persoanele aflate în categoriile vulnerabile, persoanele în etate și cele care suferă de afecțiuni cronice. „În continuare, este un risc de forme severe la cei mai vulnerabili, la cei vârstnici și cei cu afecțiuni cronice. Paradigma în ceea ce privește campania de vaccinare trebuie să se modifice în perioada următoare și să vorbim despre vaccinarea grupelor la risc. Cel mai scăzut nivel de vaccinare este la grupa de vârstă cu cel mai mare risc. La cei peste 80 de ani, rata de vaccinare este undeva la 30%, ceea ce este incomparabil mai scăzută cu grupa de vârstă între 40-50 de ani, unde e de 60%”, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

Citește și: Adrian Marinescu, declarații în exclusivitate pentru DC Medical

 

Peste 35.000 de cazuri noi cu SARS-CoV-2 au fost confirmate, în România, în ultimele 24 de ore. În exclusivitate pentru DC Medical, medicul Adrian Marinescu a spus ce ne așteaptă în lunile februarie și martie.

„Este clar că, din luna februarie, vom avea și curba descendentă. Nu va fi peste noapte, se va întâmpla treptat. Este de așteptat ca, după luna februarie, lucrurile să arate clar mai echilibrat. Nu înseamnă că nu vom mai avea infecția cu SARS-CoV-2, dar ne interesează ca impactul la nivelul mapamondului și practic ceea ce înseamnă numărul de cazuri, numărul de internări la Terapie Intensivă să fie la niveluri mult mai reduse”, a spus, miercuri, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în exclusivitate pentru DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel