Valeriu Gheorghiță: Vești bune! Începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani cu Pfizer

Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a transmis, vineri, 28 mai, că minorii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19.

'Vești bune! Copiii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! „Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.'

'În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.'

'Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților.” colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV', transmite RO Vaccinare pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel