Valeriu Gheorghiță: Vești bune! Începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani cu Pfizer

Cătălina Burghelea / 28 mai 2021 / 18:25
Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a transmis, vineri, 28 mai, că minorii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19.

'Vești bune! Copiii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! „Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.'

'În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.'

'Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților.” colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV', transmite RO Vaccinare pe pagina de Facebook.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy