4 motive neașteptate pentru care ți-e mereu sete

DCMedical Team |
Data publicării:
Apă  FOTO: pexels.com
Apă FOTO: pexels.com

Diabetul și dietele cu prea puțini carbohidrați sunt doar două motive pentru care ți-e mai mereu sete.

Iată câteva motive pentru care ți-e mai mereu sete:

* sângerare - pierderea de sânge continuă sau bruscă poate să crească nevoia de sete pentru ca organismul să compenseze pierderea de lichid. Sângerarea excesivă e o cauză frecventă a anemiei, o afecțiune în care corpul tău pierde celulele roșii din sânge mai repede decât pot fi înlocuite. Un examen fizic și un test de sânge vor determina dacă aveți anemie, iar tratamentul pe care îl primiți va depinde de tipul cu care ați fost diagnosticat.

* dietele cu conținut scăzut de carbohidrați - senzația de sete e un efect secundar obișnuit al dietei ketogenice, deoarece planul alimentar necesită reducerea semnificativă a aportului de carbohidrați; glucidele absorb și păstrează mai multă apă decât proteinele ​​și grăsimile.

* gura uscată (xerostomie) - această afecțiune e adesea confundată cu sete excesivă; se prezintă ca o uscăciune anormală a membranelor mucoase din gură, datorită reducerii fluxului sau modificării compoziției salivei.. Cauzele frecvente ale uscăciunii gurii includ fumatul de tutun sau marijuana, stresul, anxietatea sau îmbătrânirea.

* menstruația - nivelurile de estrogen si progesteron pot afecta volumul de lichide, se arată pe prevention.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel