5 moduri INEDITE în care poți folosi BICARBONATUL de sodiu

Dana Lascu |
Data publicării:
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Foarte apreciat în sfera culinară ca agent de dospire, bicarbonatul de sodiu are tot felul de alte utilizări în bucătărie. Iată câteva dintre preferatele noastre:

Decojiți ouăle fierte mai ușor: Unul dintre motivele pentru care ouăle fierte pot fi greu de curățat are legătură cu nivelurile lor de pH. Albușurile de ou au în mod natural un pH scăzut, ceea ce le face să se agațe de cochilii lor. Dacă adaugi un pic de bicarbonat de sodiu în apă (un sfert de linguriță pe litru) îi mărești alcalinitatea și, astfel, pH-ul, facilitând decojirea ușoară a oului fiert. 

Curăță grătarul: Bicarbonatul de sodiu face ca alimentele carbonizate de pe gratiile grătarului să fie mai ușor de curățat datorită proprietăților sale ușor abrazive și ușor alcaline, care ajută la dizolvarea murdăriei și a grăsimilor mai ușor decât detergenții de vase. 

Face prăjiturile mai pufoase: bicarbonatul de sodiu crește atunci când este încălzit, ceea ce face ca prăjiturile să se umfle. Dacă îți plac prăjiturile pufoase, adaugă un pic mai mult bicarbonat de sodiu la rețeta ta.

Elimină mirosul de usturoi: Usturoiul și ceapa, pe cât d e gustoase sunt, pe atât d epurtnic e mirosul lor, care persista pe degete mult timp indiferent de cât de energic te speli. Scapă de el punând în palmă o linguriță de bicarbonat și frecând mâinile și unghile. 

Ceapă caramelizată: Ceapa caramelizată are un gust atât de bun, dar durează foarte mult să o faci. Accelerați procesul de rumenire adăugând o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu per kilogram de ceapă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel