5 remedii casnice pentru ochi uscați: excelente dacă stai prea mult în fața ecranelor digitale

Angela Sabău |
Data publicării:
Ochii au de suferit în urma petrecerii prea mult timp în fața ecranului
Ochii au de suferit în urma petrecerii prea mult timp în fața ecranului

Iată o listă de cinci remedici casnice pentru efectele a prea mult timp petrecut în fața ecranelor digitale: mâncărimea și uscăciunea ochilor. 

Expunerea excesivă a ochilor la computer produce mâncărimea și uscăciunea ochilor, ceea ce cauzează probleme pentru de vedere corespunzător. Drept urmare, continuăm să ne frecăm ochii și atunci începe să ne doară. În plus, datorită muncii prelungite de acasă, timpul nostru de expunere la ecrane a fost nelimitat.

Așadar, iată câteva remedii eficiente la domiciliu pentru a vă ameliora ochii uscați și mâncărimi din cauza expunerii excesive în timp.

Compresă caldă

Lacrimile sunt făcute din ulei, mucus și apă, care mențin ochiul lubrifiat. Dar pleoapele inflamate și fulgi de piele uscată pot înfunda glandele producătoare de ulei, ca urmare, ochii vor deveni uscați și cu senzația de mâncărime. Deci, pentru a combate această problemă, udați o cârpă curată cu apă caldă și puneți-o pe ochi timp de 5 minute. Acest lucru va ajuta glandele înfundate să secrete ulei.

Spălați pleoapele

După cum sa menționat deja că pleoapele inflamate înfundă glandele uleioase, făcând ochii să se usuce, este esențial să curățați zilnic pleoapele și zona înconjurătoare. Deci, luați un șampon pentru bebeluși și spălați ochii închiși pentru a curăța zona.

Clipiți mai mult

Privirea constantă la computer scade frecvența clipirilor, ceea ce face ca ochii să se usuce și să ne mănânce. Deci, clipiți mai des pentru a crește lubrifierea. Dacă este necesar, puteți practica regula 20/20 pentru aceasta. Închideți ochii la fiecare 20 de minute timp de 20 de secunde.

Includeți pește gras în dietă

Somonul, tonul, sardinele, păstrăvul, macroul etc. conțin acizi grași omega-3 care ajută glandele producătoare de ulei să secrete mai mult ulei în ochi. Așadar, încercați să consumați zilnic acești pești în dietă.

Hidratați-vă

Mențineți-vă hidratat întotdeauna ,cât mai mult posibil. Beți o cantitate adecvată de apă pentru a menține ochii lubrifiați și proaspeți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel