1. Mâncați încet și respectați momentul în care șimțiți că v-ați săturat. Atuncânci când mâncați încet îi permiteți stomacului plin să transmită creierului că a primit suficientă hrană. Cei care au obiceiul de a mânca repede nu observă acest semn de sațietate, pe lângă faptul că se reduce și plăcerea de a savura mai bine masa. Beți mai multă apă în timpul zilei
2. Ar trebui să beți o mulțime de lichide între mese, deoarece acest lucru vă va ajuta să reduceți foamea și retenția de lichide, deoarece cu cât beți mai multă apă, cu atât mai multă urină produce corpul, iar odată cu eliminarea acesteia ies toxine care dăunează pierderii în greutate.
Ce puteți bea: apă, apă de cocos, sucuri naturale fără adaos de zahăr (nu serviți sucurile în pachet), ceaiuri fără zahăr;
Ce nu puteți bea: băuturi răcoritoare, sucuri de cutie sau pulbere, lapte de ciocolată și băuturi alcoolice.
Cantitatea de apă recomandată necesară variază între 1,5 și 3 litri pe zi.
3. Faceți exerciții fizice. Tipul de exercițiu nu este cel mai important, ci mai degrabă regularitatea practicii, care ar trebui făcută de cel puțin 3 ori pe săptămână. În plus, unele activități și alegeri zilnice pot face diferența, așa că încercați:
Urcați scările în loc să folosiți liftul;
Coborâți cu o stație înainte de locul de muncă sau de școală și parcurgeți restul traseului pe jos;
Ieșiți pentru o plimbare de 10 minute după prânz;
Contrar a ceea ce cred majoritatea oamenilor, orice fel de exerciții fizice ajută la slăbit.
4. Mâncați din toate, dar porții mici de mâncare. Organismul are nevoie de toți nutrienții. Dietele care interzic complet carbohidrații fac ca greutatea să crească din nou la scurt timp după ce încetați dieta. Deci, cele mai bune sfaturi sunt:
Evitați consumul de zahăr simplu în rutina zilnică, consumând cafea, lapte, iaurturi, ceaiuri și sucuri fără zahăr;
Mănâncă 5 castane sau 10 arahide pe zi;
Alegeți o singură sursă de carbohidrați la o masă, de preferință din alimente naturale: fructe, cartofi, orez brun, fasole, linte, porumb și mazăre;
Consumați salată crudă înainte de prânz și cină;
Adăugați 1 lingură de ulei de măsline extravirgin pentru prânz și cină;
Evitați să mâncați după ce vă saturați;
Evitați să mâncați doar de poftă sau de stres.
Chiar și în cantități mici în timpul zilei, fructele și legumele oferă multe fibre și vitamine și, prin urmare, este o sursă de sănătate și ajută la pierderea în greutate și pierderea burții.
5. Evitați să așteptați până vă e prea foame. A petrece multe ore fără să mâcați vă poate determina să alegeți alimente proaste, bogate în calorii. Deci, pentru a evita sau a vă potoli foamea până când preparați o masă hrănitoare, câteva sfaturi sunt:
Aveți întotdeauna la îndemînă câteva arahide, fructe proaspete, chipsuri de nucă de cocos sau fructe uscate;
La locul de muncă, lăsați 1 iaurt natural sănătos în frigider;
Folosiți gustări pe bază de legume când ajungeți acasă în timp ce pregătiți cina: bastoane de morcov, castraveți cu piure de avocado și condimentate cu sare și piper, roșii mari tăiate cubulețe cu un vârf de sare și ulei de măsline, chipsuri de nucă de cocos sau 1 ou fiert.
Dacă nu puteți face o masă pe tot parcursul zilei, pur și simplu concentrați-vă pe menținerea calității mesei următoare și folosiți aceste mici gustări în caz că apare foamea. Treptat, este posibil să aflăm că de cele mai multe ori nu este vorba de foame, ci mai degrabă de anxietate de a mânca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.