A ajuns la spital cu hipertermie: bărbatul din Iași avea 42,7 grade Celsius

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Puseele de căldură și transpirație abundentă te pot da peste cap
Puseele de căldură și transpirație abundentă te pot da peste cap

Un bărbat din județul Iași a ajuns al spital cu hipertermie. El avea 42,7 grade Celsius, după ce a stat la soare mai mult timp. 

Un bărbat din Şcheia, care lucra cu ziua la o persoană din localitatea Căuşeşti, a fost adus, miercuri, în stare de hipertermie gravă la UPU de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, el având o temperatură corporală de 42,7 grade Celsius.

Şefa UPU din cadrul Spitalului, Diana Cimpoeşu, a declarat joi, că din cauza expunerii la soare, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 ani, a avut convulsii, citeză Digi 24.

Bărbatul a fost transportat iniţial la UPU de la Spitalul de Neurochirurgie, de unde a fost dirijat către UPU de la Spitalul "Sfântul Spiridon". Când a ajuns în această unitate medicală, bărbatul avea o temperatură corporală de 42,7 grade Celsius, era în comă, instabil hemodinamic şi avea funcţiile renale afectate.

În UPU, el a fost echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic, intubat, ventilat mecanic şi răcit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel