ALERTĂ: Nou caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 confirmat în România! S-a infectat de la pasagera venită din Africa de Sud

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat identificarea unui al treilea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Este vorba de o persoană care a luat contact cu femeia infectată care s-a întors săptămâna trecută din Africa de Sud.

„Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021” a anunțat  Ministerul Sănătății. 

Din fericire bărbatul este într-o stare bună, spun autoritățile. 

„Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a mai arătat Ministerul Sănătății. 

Bărbatul este soțul femeii care a fost diagnosticată cu OMICRON săptămâna trecută, iar cei doi erau carantinați împreună la domiciliul comun. 

Reamintim că 46 de cetăţeni români şi 24 de cetăţeni străini au fost repatriaţi din Africa de Sud - stat unde a fost depistată cea mai recentă tulpină COVID, Omicron - pe 30 noiembrie, cu o aeronavă a TAROM, la Baza 90 Aeriană. 

Toți pasagerii români au intrat în carantină în orașele de unde provin, pentru două săptămâni, chiar dacă sunt vaccinați și majoritatea au avut teste negative RT-PCR. 

Dintre ei, o femeie din Brașov și un bărbat din Vaslui sunt infectați cu varianta OMICRON de coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel