ANASTROZOLUM – prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ANASTROZOLUM – prospect. Acţiune: Antineoplazic; inhibitor potent şi selectiv al aromatazei (estrogensintetaza), enzimă ce converteşte androgenii în estrogeni.

ANASTROZOLUM – prospect

Denumirea comercială: ANASTROZOL, ARIMIDEX, EGISTROZOL, ELOZA, ENZAMIDEX, KYARESTA, OZOLAN

Prezentare: comprimate filmate,

Indicații: Tratamentul cancerului de sân avansat, la femeile aflate în post-menopauză, estrogen receptor pozitiv. Tratamentul adjuvant al femeilor aflate în postmenopauză, cu cancer de sân invaziv precoce, estrogen receptor pozitiv. Tratamentul adjuvant al cancerului de sân estrogen receptor pozitiv, precoce,

Contraindicații: Femei în premenopauză; femei gravide sau care alăptează; paciente cu afectare severă a funcţiei renale (clearance-ul creatininei < 20 ml/min); paciente cu afectare hepatică moderată sau severă; antecedente de hipersensibi I itate la anastrozol sau oricare dintre excipienţi. Nu se asociază cu preparate care conţin hormoni estrogeni sau tamoxifen.

Atenție!: Copii; osteoporoză sau risc de osteoporoză; asocierea cu analogi de LHRH; afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză.

Reacții adverse: Bufeuri, uscăciunea mucoasei vaginale şi subţierea firului de păr. Dureri sau redoare articulară. Tulburări gastrointestinale (anorexie, greaţă, vărsături şi diaree); astenie, somno I enţă, cefalee. Erupţie cutanată. Sângerare vaginală. Creşterea valorilor serice ale fosfatazei alcaline. Hipercolesterolemie. Copii. Osteoporoză, sindrom de tunel carpian, scădere a densităţii minerale osoase, determinând la unii pacienţi creşterea riscului de fracturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel