Anestezia generală la nașterile prin cezariană poate crește șansele de depresie postpartum cu 54%

Gravidă
Gravidă

Un nou studiu arată că anestezia generală la nașterile prin cezariană este legată de șansele semnificativ crescute de depresie postpartum severă care necesită spitalizare, gânduri de sinucidere sau leziuni autoinfectate.


Rezultatele cercetărilor efectuate la Columbia University Mailman School of Public Health și Columbia University Irving Medical Center sunt publicate online în Anestezia și Analgesia, revista International Anesthesia Research Society.

Studiul este primul care examinează efectul modului de anestezie pentru cezariană asupra riscului de depresie postpartum (PPD) și posibilul efect protector al anesteziei regionale pentru nașterea prin cezariană asupra sănătății mintale materne, comparativ cu anestezia generală.

Depresia postpartum din SUA a crescut de șapte ori în ultimii 15 ani, iar acum afectează până la 1 din 7 femei, oferind aproximativ 550.000 de cazuri anuale noi.

"Anestezia generală pentru nașterea prin cezariană poate crește riscul de depresie postpartum, deoarece întârzie inițierea mamei la interacțiunea cu sugarul și alăptarea, și duce adesea la dureri postpartum mai acute și persistente", a declarat Jean Guglielminotti, MD, PhD , în Departamentul de Anestezie și Departamentul de Epidemiologie de la Columbia Mailman School și primul autor al studiului.

Cercetătorii au utilizat înregistrări de externare spitalicească a cazurilor de naștere prin cezariană efectuate în spitalele de stat din New York între 2006 și 2013. Din cele 428.204 cazuri de administrare prin cezariană incluse în analiză, 34.356 sau 8 la sută dintre femei au avut anestezie generală. Depresia severă postpartum care necesită spitalizare a fost înregistrată la 1.158 de femei (3 la sută); din care 60 la sută au fost identificate în timpul readmisiei la spital, după aproximativ 164 de zile după externare. Comparativ cu anestezia regională în administrarea prin cezariană, anestezia generală a fost asociată cu o șansă crescută de 54 la sută de depresie postpartum. Șansele au crescut până la 91 la sută pentru gândurile suicidare sau pentru vătămarea autoinfectantă.

În timp ce anestezia generală este asociată cu cel mai scurt interval de decizie până la naștere în caz de naștere de urgență, nu există dovezi care să îmbunătățească rezultatele pentru bebeluș, dar există dovezi crescânde că pot exista consecințe adverse pentru mame, a menționat Dr. Guglielminotti .

"Descoperirile noastre subliniază necesitatea de a evita utilizarea anesteziei generale pentru administrarea prin cezariană ori de câte ori este posibil, și de a oferi screening pentru sănătate mintală, consiliere și alte servicii de urmărire pacienților obstetrici expuși la anestezie generală", a declarat cooautorul Guohua Li, MD, DrPH, profesor Finster de Epidemiologie și Anestezie.

 

 

Sursa aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel