Autotransplantul medular și terapia cu celule CAR-T. Dr. Alina Tănase, la ACADEMIA DE SĂNĂTATE

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Autotransplantul medular - Foto: Facebook Alina Tanase
Autotransplantul medular - Foto: Facebook Alina Tanase

Dr. Alina Tănase ne va vorbi despre transplantul medular și despre CAR-T.

Prof dr Alina Tănase, medic primar hematolog specializat în transplant medular, vine luni, 16mai 2022, de la ora 11.00, la Academia de Sănătate pentru a dezvălui, alături de realizatorul emisiunii, prof. dr. Irinel Popescu, totul despre celulele CAR-T și despre transplantul medular.

"Astăzi o avem ca invitat pe doamna prof. dr. Alina Tănase, șefa secției de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni. Ca atare, vom aborda, în primul rând, subiectul auto-transplantului medular, un subiect care merita cunoscut mai bine de publicul larg, în ceea ce privește indicațiile, modul în care se efectuează, princiipile de la care pleacă, dar și alte detalii care consider că sunt de interes pentru public.

După aceea, vom aborda o altă problemă, anume problema celulelor antigen himerice, celule T himeric-antigenice, care reprezintă o terapie de ultim moment și de la care sunt mari așteptări. În cazul de față, în tratamentul hemopatiilor maligne, dar prin extensie în oncologie în general", a spus prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Emisiunea va fi transmisă luni, 16 mai 2022, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube, ale DC Medical și DC News TV.

 

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel