Ceaiuri de plante: când pot deveni dăunătoare pentru sănătate

Angela Sabău / 12 Martie 2021 / 10:50

Ceaiurile din plante medicinale, ca tratamente alternative, au devenit o practică obișnuită, cel puțin atunci când nu vorbim de simptome grave. Totuși, medicii atragă atenția că excesul poate fi periculos, chiar și când vorbim despre plante. 

Ceaiurile din plante medicinale pot face mult bine, dar, consumate în exces, efectul poate fi dăunător. Multe plante cunoscute, folosite în mod frecvent, pot duce la boli grave, dacă sunt folosite excesiv.

Sunătoarea, consumata în exces, poate produce nevralgii, în special la nivelul nervilor din partea superioară a corpului. Nevralgiile sunt dureri pe traiectul nervilor sau dureri de cap. 

Ceaiul de ceapă – folosit în special la răceli, viroze – în exces da dureri precordiale, conjunctivita sau dureri de cap.

Mărarul, folosit pentru scăderea tensiunii arteriale, că adjuvant al medicamentelor hipotensive, poate da o creștere în greutate și este contraindicat persoanelor supraponderale. 

Pedicuța, folosită pentru combaterea dependenței de țigări, este foarte toxică. Mușețelul, dacă este consumat în exces, poate da tulburări psihomotorii.

Fructele, consumate în exces, pot da perturbări ale memoriei.

Doctorii recomandă consumul de ceaiuri, infuzii ori decocturi din aceeași plantă ori același amestec de plante de cinci până la zece zile într-o luna.

Specialiștii în tratamente naturiste atenționează că este important să citim instrucțiunile, să cerem sfatul medicului, să respectăm indicațiile de pe prospect.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy