Cel mai mare premiu anual din lume în domeniul oncologiei, înființat de o fundație

Adisa Codruț |
Data publicării:
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Cel mai mare premiu anual din lume, în valoare de 1 milion de euro, a fost înființat de o fundație din Portugalia. Premiul se va acorda în domeniul oncologiei.

Fundaţia Champalimaud din Portugalia a anunţat înfiinţarea unui premiu anual de 1 milion de euro atribuit pentru cercetări şi studii clinice dezvoltate pentru controlarea sau eradicarea cancerului.  

Cancerul ocupă locul al doilea în clasamentul global al cauzelor de deces şi a fost responsabil pentru aproximativ 9,8 milioane de decese înregistrate în întreaga lume în anul 2018, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Timp de mai bine de un secol, cancerul, mai mult decât oricare altă boală, ne-a ocupat gândurile şi ne-a controlat temerile", au transmis reprezentanţii fundaţiei portugheze într-un comunicat citat de agerpres.ro.

"În pofida cunoştinţelor tot mai numeroase despre biologia acestei boli şi în ciuda progreselor făcute în prevenire, diagnosticare şi tratament, morţile cauzate de cancer continuă să crească în cele mai multe dintre ţări", au adăugat ei.

Fundaţia menţionată, care se concentrează pe cercetări în domeniul ştiinţelor neurologice şi al oncologiei, are sediul la Lisabona şi a fost creată în memoria industriaşului portughez Antonio Champalimaud, care a murit în 2004.

Până în acest an, fundaţia portugheză atribuia un premiu - Antonio Champalimaud Vision Prize, însoţit de un cec de 1 milion de euro -, autorilor unor cercetări medicale.

Câştigătorii premiului sunt aleşi în fiecare an de un comitet internaţional din care fac parte oameni de ştiinţă recompensaţi cu premiul Nobel, medici şi cercetători de renume şi lideri proeminenţi pe plan internaţional din domeniul dezvoltării de biotehnologii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel