Chirurgul impostor Matteo Politi, arestat preventiv pentru 30 de zile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Matteo Politi, chirurgul impostor Matthew Mode, va sta în arest 30 de zile
Matteo Politi, chirurgul impostor Matthew Mode, va sta în arest 30 de zile

Italianul Matteo Politi care să dădea drept chirurg estetician sub numele de Matthew Mode este acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate și drept de liberă practică în România. Judecătorii au decis că el va sta în arest preventiv pentru 30 de zile.

Judecătorii de la Judecătoria sectorului 1 au decis, aseară, ca Matteo Politi / Matthew Mode să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de înșelăciune și de exercitarea fără drept a unei profesii.

Matteo Politi a fost reținut miercuri seară, la Curtici, într-un tren care avea destinația Budapesta. Inițial a fost reținut pentru 24 de ore, dar ieri a fost audiat din nou și prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Are sau nu are diplomă?

Miercuri, după ce clientul său a fost adus la București, avocatul său, Ciprian Nastasiu, fostul procuror DIICOT, a susținut că diploma de absolvent al Universității de Medicină din Priștina a lui Matteo Politi este recunoscută de Ministerul Educației.

„La acest moment, licența de absolvent de la Universitatea din Priștina este atestată de Ministerul Educației", declarase avocatul său în fața Secției de poliție 4, unde clientul său era reținut.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că va analiza în ce fel s-a făcut echivalarea studiilor italianului Matteo Politi / Matthew Mode, precizând însă că, dacă ministerul a făcut doar recunoașterea diplomei, acest lucru nu înseamnă că bărbatul putea profesa.

„Ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma", a afirmat Andronescu, citată de Kanal D.

Impostor cu CV stufos

Matteo Politi a operat la clinici private din România sub numele de Matthew Mode timp de un an, fără a avea studii medicale, deși conform CV-ului absolvise universități prestigioase, a scris Libertatea. Italianul, care a fost valet de parcare și are doar 8 clase, nu avea aviz de liberă practică de la Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz.

El obținuse însă un cod de parafă de la DSP București, angajatul care i l-a dat având deschis dosar penal pe numele său.

Se știe deja de două victime ale impostorului care exact după aceași metodă, în 2010, a reușit să înșele 6 spitale din Italia, unde a lucrat timp de o lună ca medic la urgență, după ce a furat identitatea unui cardiolog italian. 

Citește și: Chirurgul fals a înșelat în România cu metoda cu care o făcuse și în Italia!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel