Conferință româno americană. Construirea primului spital american în Europa de Est

O conferinţă româno-americană în domeniul medical, la care vor participa peste 100 de medici, administratori şi proprietari de spitale din Statele Unite şi România, începe luni la New York. Conferinţa este organizată de Consiliul de Afaceri Româno-American (RABC), condus de Ştefan Minovici, nepotul doctorilor Nicolae, Ştefan şi Mina Minovici, conform unui comunicat de presă transmis de RABC.

La conferinţă vor participa reprezentanţi de top ai celor mai importante spitale din SUA, între care John Hopkins, Mount Sinai, Northwell Health, Weill Cornell, Cleveland Clinic şi altele.

Delegaţia din România este condusă de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi include reprezentanţi ai sistemului public de sănătate, între care preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Laszlo Attila, şi managerul general al Spitalului Fundeni din Capitală, Carmen Orban.

Sistemul medical privat din România va fi reprezentat la conferinţa de la New York de reprezentanţi ai Sanador, ai Spitalului Monza şi ai Gral Medical.

Principalele obiective

"Acest eveniment este punctul culminant al unui efort de peste şapte ani care vizează construirea primului spital american în Europa de Est, implementarea unui model şi a culturii medicale americane în România, cât şi readucerea în ţară a sute de medici româno-americani care doresc să se repatrieze, dar care nu au o facilitate medicală de top la care să facă performanţă", a declarat Ştefan Minovici, preşedintele RABC.

"România este recunoscută ca ţara europeană cu cel mai mare număr de doctori care practică medicina în Statele Unite, depăşind Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Ucraina sau fosta Iugoslavie la un loc", a completat Minovici.

Din partea americană participă la conferinţă dr. Jerome Adams, şeful US Public Health Service Commissioned Corps, Michael Dowling, preşedinte al Northwell Health, Arthur Klein, preşedinte al Mount Sinai Health Network, Daniel Kline, director executiv al New York State Podiatric Medicine, Hortenzia Beciu, director regional al John Hopkins Medicine International, precum şi medici importanţi ai unor mari spitale din Statele Unite.

Subiecte de discuţie

Participanţii din România vor avea ocazia să discute cu reprezentanţii marilor spitale americane despre eventuale proiecte de colaborare şi vor afla ultimele noutăţi în domeniul medical de la medici de renume din SUA în domenii precum oncologie, cardiologie, diabetologie, pediatrie şi altele.

De asemenea, participanţii vor vizita şase spitale importante din SUA, între care John Hopkins Medicine International, unul dintre cele mai renumite spitale din lume.

Conferinţa se desfăşoară în perioada 5-8 noiembrie 2018 la Millennium UN Plaza Hilton Hotel din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel