Constantin Bălăceanu-Stolnici, pledoarie pentru vaccinare: faceți-vă vaccinul, nu este niciun risc

Adisa Codruț |
Data publicării:
Constantin Bălăceanu-Stolnici  FOTO: eveniment Facebook/via Universitatea Ecologică București
Constantin Bălăceanu-Stolnici FOTO: eveniment Facebook/via Universitatea Ecologică București

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a postat pe rețelele sociale un mesaj video în care îndeamnă românii să se vaccineze împotriva infecției COVID.

Într-un mesaj înregistrat de circa 5 minute, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici recomandă românilor să se vaccineze împotriva infecției COVID. Acesta spune că a participat la o ”întâlnire a oamenilor de știință dedicată problemei actuale a vaccinării la care au participat zece personalități de frunte din lumea medicală”.

”S-a constatat că toți suntem într-un real război pe viață și pe moarte între speța noastră și cea de coronavirus, pe care trebuie să-l câștigăm cu inteligența noastră și cu tehnologiile pe care le avem. Este normal să ne gândim să facem apel la medicamente: nu există medicamente care să fie eficace împotriva virușilor, în general. Și deși sunt aprobate două medicamente de FDA și mai sunt folosite vreo 5-6 medicamente, nici unul din ele nu este efectiv”, afirmă academicianul.

Potrivit acestuia, vaccinul este singura soluție.

”Vaccinul nu e un medicament. Nu e o substanță activă pe care o introducem în organism care să distrugă virusul. Este o moleculă simplă care are ca scop să semnalizeze și să stimuleze sistemul imunitar al organismului, să producă celulele necesare care să distrugă și să câștige. (…). Medicamentul este foarte activ. (…) De aceea vaccinarea este singurul stâlp prin care, împreună cu măsurile de izolare, ne va ajuta pentru a scăpa de pandemie și a reintra în normal.

(…) Vaccinurile au făcut bine în istoria omenirii de acum 200 și ceva de ani când s-a făcut prima vaccinare. (…) Părerea mea este că toată lumea trebuie să se vaccineze, să nu aibă niciun fel de reticență. Vaccinurile nu sunt periculoase, conțin nimic care să fie periculos pentru organism, pentru organismul adult, pentru organismul bătrân sau pentru persoanele însărcinate. Este absolut sigur pentru că este fabricat de fabrici cu mare prestigiu și, după cum vedeți, a fost aplicat unor personalități mari. 

(…) Este momentul ca oamenii să-și revină și să acorde încredere celor care cunosc problema, care sunt în domeniul respectiv. (…) Vă sfătuiesc pe toți: faceți-vă vaccinul, nu este niciun risc, nu aveți ce pierde decât de câștigat”, a spus Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel