Controale la centrele de vaccinare împotriva COVID. ANUNȚUL ministrului Sănătății

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Ministrul Sănătății a declarat miercuri, 27 ianuarie, într-o conferință de presă, că se vor face verificări la centrele de vaccinare și că se vor introduce sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat miercuri, 27 ianuarie, că se vor efectua controale la centrele de vaccinare și se vor aplica sancțiuni.

”Trebuie să transparentizăm procesul. (...) Este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la lucruri care se întâmplă și care vorbesc despre inechități, vorbesc despre șanse diferite a unor categorii a populației față de altele. în principiu și în practică trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili.

Suntem în curs de a verifica situația. Se vor face echipe mixte de control formate de către corpul de control al ministrului Sănătății și DSP-uri pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare. E clar pentru toată lumea că România - în acest moment în care în toată lumea este o problemă cu cantitatea de doze de vaccin disponibile - nu poate să fie un sat fără câini. Asta înseamnă că ne trebuie sancțiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancțiuni. Avem nevoie de sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvernul României este respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment putem să-i asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit”, a afirmat ministrul Voiculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel