Coronavirus: Cinci persoane reîntoarse din China, izolate voluntar la domiciliu în Buzău

Adisa Codruț / 04 feb 2020 / 19:15
Coronavirus
Coronavirus

Medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău monitorizează cinci persoane din județ întoarse recent din China, acestea fiind izolate voluntar la domiciliu, ca o măsură de precauție față de noul cronavirus care face din ce în ce mai multe victime la nivel internațional.

Coronavirus, măsuri în premieră în Buzău. Pe lângă cele cinci persoane deja izolate la domiciliu, zeci de chinezi de la o fabrică din comuna Pârscov sunt așteptați zilele următoare.

„Cei cinci buzoieni, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, nu au avut legătură cu zona, aceștia au lucrat la o distanță de 500-700 de kilometri de focar, nu au febră sau alte simptome specifice coronavirusului, dar au fost izolați preventiv la domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății", a declarat pentru Agerpres medicul epidemiolog Carmen Scântei.

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane abia reîntoarse din China vor fi monitorizate prin izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, pentru a fi siguri că nu sunt infectați cu noul coronavirus - 2019-nCov.

„Deocamdată nu au probleme de sănătate, sunt bine și sunt receptivi la recomandările medicale. Aceștia nu au fost în provinciile care se confruntă cu circulația intensă a coronavirusului, însă pentru a exclude orice risc ei se vor afla în monitorizare 14 zile, cât e perioada de incubație a virusului", a precizat medicul.

Carmen Scântei a mai spus că „în scurt vor veni câteva zeci de chinezi care lucrează la fabricile din comuna Pârscov, în acest caz fiind nevoie de o suplimentare a locurilor de carantină și a numărului de specialiști epidemiologi".

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy