Coronavirus: Germania va plăti asistența medicală pentru pacienții europeni aflați pe teritoriul său

Angela Sabău |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Pacienții europeni infectați cu Covid-19 aflați pe teritoriul Germaniei vor fi tratați și spitalizați pe chetuiala statului. Guvernul a anunțat că va suporta aceste cheltuiei pentru pacienții europeni.

Guvernul de la Berlin a anunţat luni că va suporta cheltuielile pentru tratamentul pacienţilor europeni cu coronavirus internaţi în spitalele din Germania, arată surse citate de agerpres.ro. Totalul costurilor respective este estimat la aproape 20 de milioane de euro, a precizat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. „Este vorba de modul în care concepem solidaritatea europeană”, a spus Spahn înaintea unei şedinţe de guvern.
Germania, mai puţin afectată de epidemia de COVID-19 decât ţările vecine, a primit de la sfârşitul lui martie pacienţi europeni cu coronavirus, pentru a reduce gradul de solicitare a sistemelor de sănătate respective. În prezent, în spitalele germane sunt internaţi peste 200 de astfel de pacienţi, iar capacităţile permit suplimentarea numărului, a arătat ministrul.
Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Berlin a precizat luni că în Germania sunt internaţi 130 de bolnavi aduşi din Franţa, 44 din Italia şi 55 din Olanda. La nivel naţional, bilanţul epidemiei anunţat luni de Institutul Robert Koch era de 141.672 de cazuri, din care 1175 confirmate în ultimele 24 de ore, şi 4404 decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel