Coronavirus: o femeie de 97 de ani s-a vindecat în ciuda comorbidităților

DCMedical Team |
Data publicării:

La 97 de ani, o femeie din Arad s-a îmbolnăvit de COVID-19 și în ciuda comorbidităților s-a vindecat.

O femeie de 97 de ani, care s-a infectat cu noul coronavirus într-un cămin de bătrâni din Arad, s-a vindecat de COVID-19 după opt zile de spitalizare şi a fost externată marţi. Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au declarat că pacienta fusese tratată la Secţia Clinică Pneumologie II, alături de alte persoane provenite dintr-un cămin de bătrâni.

"Şase dintre pacienţii proveniţi de la un cămin pentru persoane vârstnice, din Arad, au fost externaţi, vindecaţi de COVID-19, după ce testele II şi III efectuate la interval de 24 de ore au ieşit negative. Printre pacienţii externaţi se numără o doamnă de 97 de ani, care a reuşit să învingă acest virus deosebit de contagios. Putem spune că vindecarea acestei paciente, care s-a internat şi cu alte afecţiuni medicale, este o reuşită excepţională din punct de vedere medical. Îi felicit pe toţi seniorii care au fost internaţi la noi, pentru optimismul de care au dat dovadă şi, totodată, mulţumesc echipei medicale, care a fost şi este alături de pacient", a declarat dr. Dana Olar, medic-şef al Secţiei Clinice Pneumologie II, potrivit Agerpres.

Totodată, o fetiţă de 13 ani s-a externat marţi, fiind declarată vindecată chiar de ziua sa de naştere. "A fost o bucurie pentru noi, cadrele medicale, să îi spunem că s-a vindecat tocmai în această zi, specială atât pentru ea, cât şi pentru întreaga familie", a spus dr. Dana Oprea, medic coordonator Compartiment Boli Infecţioase Copii din cadrul SCJU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel