Coronavirus: Statele Unite au omologat un test care dă rezultate în câteva minute

Adisa Codruț |
Data publicării:
teste coronavirus
teste coronavirus

În Statele Unite a fost aprobat un test care poate depista infecţia cu coronavirus în câteva minute.

Compania Abbott Laboratories, care a anunţat vineri disponibilitatea testului, afirmă că primele rezultate pozitive apar în cinci minute, iar în maximum 13 minute se confirmă dacă rezultatul este negativ. Aparatul este portabil, aproximativ de mărimea unui prăjitor de pâine, şi poate fi utilizat şi în afara spitalelor, notează Agerpres. 

Producătorul a precizat că testul a fost autorizat de urgenţă de US Food and Drug Administration (FDA, administraţia americană pentru alimente şi medicamente), iar obiectivul este producţia a cinci milioane de kituri pe lună.

La sfârşitul săptămânii trecute, FDA a aprobat o procedură de testare care dă rezultate în 45 de minute. Testele produse de Cepheid trebuie însă utilizate în general în spitale.

Reacţia Statelor Unite la epidemia de COVID-19 a fost îngreunată iniţial de capacitatea de testare insuficientă şi de intervalul mare între colectarea probelor şi obţinerea rezultatelor testelor. În prezent, ţara are cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirusul Sars-CoV-2 din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel