COVID-19: Cum îi afectează pe pacienții cu boli psihice severe

Pandemia COVID-19 reprezintă o criză iminentă pentru pacienții cu boli mintale severe și pentru sistemele de asistență medicală care îi servesc, avertizează un expert.

Cu toate acestea, Benjamin Druss, MD, MPH, de la Școala de Sănătate Publică Rollins de la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia, spune că există strategii care pot contribui la reducerea riscului de expunere și transmitere a virusului la pacienții cu boli mintale severe.

Într-un punct de vedere publicat online 3 aprilie în JAMA Psihiatrie, Druss, profesor în sănătate mintală, notează că „dezastrele afectează în mod disproporționat populațiile sărace și vulnerabile, iar pacienții cu boli psihice grave pot fi printre cei mai loviți." Într-un interviu acordat Medscape Medical News, Druss a spus că pacienții cu boli mintale severe prezintă „o serie întreagă de vulnerabilități" care le pun la risc mai mare pentru COVID-19.

Acestea includ rate mari de fumat, boli cardiovasculare și pulmonare, sărăcie și lipsa locuinței. De fapt, estimările arată că 25% din populația fără adăpost din SUA are o boală mentală gravă, a spus Druss.

„Trebuie să fiți cu ochii pe aceste cercuri suprapuse ale populațiilor vulnerabile: persoanele cu dizabilități în general și persoanele cu boli psihice grave în special; persoanele sărace și persoanele care au rețele sociale limitate", a spus el.

Este important pentru pacienții cu boli mintale severe să aibă informații actualizate, exacte despre atenuarea riscului și să știe când să solicite tratament medical pentru COVID-19, a remarcat Druss.

Materialele de comunicare elaborate pentru populația generală trebuie adaptate pentru a aborda alfabetizarea în sănătate și provocările limitate în implementarea recomandărilor de distanțare fizică, a spus el.

Pacienții cu boli mintale severe au nevoie, de asemenea, de sprijin în menținerea obiceiurilor sănătoase, inclusiv dieta și activitatea fizică, precum și autogestionarea condițiilor cronice de sănătate mentală și fizică, a adăugat el.

El a menționat că, chiar și în fața constrângerilor actuale privind furnizarea de servicii de sănătate mintală, asigurarea accesului la servicii este esențială. Accentul crescut pe îngrijirea și menținerea legăturii cu pacienții cu boli mintale severe prin telepsihiatrie este un mod eficient de a aborda această problemă, a spus Druss.

Întrucât clinicienii de sănătate mintală sunt adesea primii respondenți pentru persoanele cu boli mintale severe, acești profesioniști au nevoie de instruire pentru a recunoaște semnele și simptomele COVID-19 și să învețe strategii de bază pentru atenuarea răspândirii bolii, nu numai pentru pacienții lor, ci și pentru ei înșiși, adăugat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel