COVID-19 este ca un accident. Dr Mihai Craiu: Vaccinul, precum casca bărbatului din poză

Dana Lascu |
Data publicării:
Foto: Spitalul virtual pentru copii / Facebook
Foto: Spitalul virtual pentru copii / Facebook

Cunoscutul medic pediatru dr Mihai Craiu comentează o poză virală de pe internet din prisma pandemiei COVID-19. 

Ce legătură este între un accident și COVID-19? Dr Mihai Craiu spune că la ambele mecanismul de bază e același. 

„Unii se vor uita la poza de mai jos și se vor întreba care este legătura dintre COVID-19, vaccinare și o familie mergând cu un scuter...

Dați-mi voie să vă explic. Infecția cu noul coronavirus (SARS -CoV-2, cu toate variantele sale, inclusiv faimoasa nouă tulpină cu 17 mutații apărute toate odată, B 1.1.7 - dar despre asta va fi o postare separată) este ca un accident.

Ca orice accident, de pe șosele din oricare parte a lumii, aceasta (infecția) poate avea gravități diferite. Cele mai multe tamponări se lasă doar cu o sperietură. Așa și COVID-19, în 80% din cazurile în care se produce o infecție, ea este minoră sau complet asimptomatică. 

Dar există, mult mai rar, și accidente serioase, care se lasă cu spitalizare, sau chiar cu deces. Exact ca la COVID-19...

Ce face vaccinul? Exact ce face casca bărbatului de pe scuter... Îl poate apăra de leziuni grave sau deces, în cazul unui accident. DAR NU PREVINE accidentul!

Doar respectarea regulilor de prudență în trafic ne apară de accidente...

Cu alte cuvinte, chiar dacă facem vaccinul este prudent să respectăm regulile de circulație, câtă vreme mai „circulă” SARS-CoV-2 in comunitatea noastră. Adică trebuie să ne spălam pe mâini în continuare, să purtăm mască, să evităm aglomerația, etc.

MESAJ DE LUAT ACASĂ - ca să fie în siguranță familia noastră (inclusiv fetița fără cască - copiii nu pot fi vaccinați cu vaccinurile aprobate la acest moment!) ar fi prudent să respectăm regulile și ... să ne vaccinăm!”, a scris dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook intitulată Spitalul virtual pentru copii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel