COVID-19: Italia va administra doza a 3-a (booster) la 4 luni distanță de ultimul vaccin. Certificatul verde va fi valabil doar 6 luni

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Italia va începe din 10 ianuarie să administreze doza booster (a treia doză) de vaccin COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din doua doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), față de șase luni când este în prezent.

Măsura de a admainistra doza a 3-a de vaccin COVID-19 a fost luată de autoritățile italiene într-o încercare de a atenua răspândirea variantei Omicron de coronavirus. De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activități - va avea o valabilitate de numai șase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Situația epidemiologică se agravează în Italia și mai ales presiunea asupra spitalelor în urma creșterii numărului pacienților COVID-19. Această țară trece printr-un nou val de infectări, în ultima raportare pentru 24 de ore fiind anunțate 24.883 de noi cazuri de COVID-19.

Comisia Europeană a decis marți limitarea la nouă luni a valabilității certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă alcătuită din două doze (sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson), pentru a încuraja astfel vaccinarea cu doza a treia (doza booster sau de 'supra-rapel').

Această reglementare privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile între statele UE, deciziile privind folosirea acestui certificat în alte scopuri pe plan intern (accesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente) revenind fiecărui stat membru. Totuși, Comisia Europeană recomandă statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilității certificatului verde fără doza booster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel