COVID-19: Nouă cadre medicale de la „Sf Spiridion” din Iași și șase pacienți, infectați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Nouă asistente și infiermiere de la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” sunt până acum infectate cu noul coronavirus. De asemenea, șase pacienți sunt infectați. 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au informat că numărul asistentelor şi infirmierelor de la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" care au fost confirmate pozitiv la COVID-19 a crescut la nouă, citează agerpres.ro. Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că la Clinica de Ortopedie au fost depistaţi cu COVID-19 şase dintre pacienţii internaţi şi nouă dintre asistente şi infirmiere.

Conform sursei citate, confirmările au fost făcute după ce la această clinică a fost demarată o anchetă epidemiologică. Măsura vine după ce în urmă cu două zile la Clinica de Ortopedie au fost confirmate şase cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 la pacienţi şi şapte la cadrele medicale. Din cei şase pacienţi, trei sunt din judeţul Botoşani. Ei s-au internat la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi în perioada 23 - 30 aprilie.

Până acum, la Clinica ORL de la Spitalul "Sf. Spiridon" au fost efectuate 115 recoltări de la personalul medical şi 31 de la pacienţii internaţi în această secţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel