COVID-19: simptomul care poate trăda infectarea, uneori chiar singurul

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Piele
Piele

Un simptom adesea trecut cu vederea este prezent în foarte multe cazuri la pacienții cu COVID-19, uneori fiind chiar singurul simptom.

Erupțiile cutanate au fost mai frecvente la adulții cu rezultat pozitiv al testului COVID-19 decât la cei care au testat negativ. În mod surprinzător, printre respondenții la un sondaj online, 17% din cazurile pozitive de SARS-CoV-2 au raportat erupții cutanate ca prima prezentare și 21% ca singurul semn clinic COVID-19.

Împreună cu Asociația Britanică a Dermatologilor, cercetătorii studiului au întocmit un catalog de imagini cu cele mai frecvente manifestări cutanate ale COVID-19 de la 400 de persoane.

„Manifestările cutanate ale COVID-19 sunt uneori primul sau chiar singurul semn al infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat autorul principal Mario Falchi, dr., De la King’s College London.

„Recunoașterea unor astfel de semne și simptome timpurii ale COVID-19 poate permite identificarea cazurilor ratate atunci când se bazează doar pe simptomele de bază, permițând punerea în aplicare a unor măsuri preventive pentru a reduce la minimum răspândirea infecției”, mai spune autorul, potrivit wiley.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel