Cum te anunță ochii că ai probleme cu inima

Florina Pop |
Data publicării:
Apariția unui cerc gri în jurul irisului poate fi semn de boli cardiovasculare
Apariția unui cerc gri în jurul irisului poate fi semn de boli cardiovasculare

O scanare a retinei, procedeu obișnuit în clinicile de oftalmologie, ar indica prezența unei boli de inimă.

Cercetători de la Institutul Shiley Eye Institute, din cadrul Universității California din San Diego, susțin că medicii ar putea depista boli de inimă în urma unui consult la ochi.

”Ochii sunt o fereastră către sănătatea noastră și multe boli se pot manifesta în ochi; bolile cardiovasculare nu fac excepție. (...) Ischemia, care este scăderea fluxului sanguin cauzat de bolile de inimă, poate duce la un flux sanguin inadecvat către ochi și poate determina moartea celulelor din retină, lăsând în urmă un semn permanent. Am denumit acest semn leziuni perivasculară ischemică retiniană sau RIPL, și a căutat să stabilească dacă această constatare ar putea servi ca biomarker pentru bolile cardiovasculare", a declarat autorul principal Mathieu Bakhoum, medic și chirurg la UC San Diego Health.

Potrivit cercetătorilor, numărul mai mare de RIPL în ochi, cu atât este mai mare riscul de boli cardiovasculare. "Singura modalitate prin care putem vizualiza cele mai mici vase de sânge din corp este în ochi. Retina oferă în special dovezi importante ale efectelor adverse ale problemelor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială. Sper că prezența RIPL în ochi va servi ca un marker pentru bolile cardiovasculare atunci când pacienții sunt supuși evaluării factorilor de risc pentru bolile de inimă sau când pacienții sunt supuși unei evaluări pentru prezența suspectată a bolilor de inimă", a declarat medicul cardiolog Anthony DeMaria de la la UC San Diego Health, se arată într-un comunicat al universității.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel