De ce să presari scorțișoară prin bucătărie. Beneficii la care nu te-ai fi așteptat

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Scorțișoara, condimentul delicios care ne parfumează prăjiturile, are numeroase întrebuințări surpriză. Spre exemplu, alungă furnicile. 

Când vine vorba de furnici, ele pot fi destul de enervante, mai ales dacă sunt observate în bucătărie sau pe lângă casă. În locul substanțelor chimice supraevaluate și periculoase, ce pot provoca erupții cutanate, greață și dureri de cap, ai la îndemână scorțișoara. 

Se crede că aroma de scorțișoară "zăpăcește" (la propriu) traseul feromonilor lăsați de furnici. 

Furnicile se bazează pe simțul mirosului pentru a se putea ghida. Atunci când se deplasează, lasă în urmă feromoni -  de mare ajutor când vor să se întoarcă pe același traseu. 

Presărată prin locurile frecventate de furnici, pulberea va face minuni! Asigură-te că te concentrezi pe crăpături, ferestre, uși, coșuri de gunoi, de pâine etc. 

O alternativă la pudra de scorțișoară poate fi uleiul de scorțișoară. Înmoaie o dischetă de bumbac în ulei și unge geamurile, ușile și crăpăturile din casa ta. 

Scorțișoara este fungicid natural

 

Scorțișoara pusă în apă este un fungicid natural. Adaugă patru lingurițe de scorțișoară la un litru de apă și amestecă bine. Lasă soluția să stea peste noape, iar a doua zi strecoară totul printr-un filtru de cafea. Toarnă apa obținută într-o sticlă cu pulverizator și stropește plantele împotriva fungilor. 

Scorțișoara ține la distanță rugina

 

Rugina poate afecta atât florile, cât și legumele. Din fericire, rugina poate fi ținută la distanță cu scorțișoară. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină scorțișoară pe zonele afectate. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel