De ce tușesc fumătorii dimineața. Ce s-a observat la cei care au trecut la alternativele pentru fumat. Andrei Ghizdăvescu (PMI): Există deja un număr foarte mare

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
Fumat - Foto: Freepik @patcharananworrapatchareeroj
Fumat - Foto: Freepik @patcharananworrapatchareeroj

Andrei Ghizdăvescu, manager Scientific & Medical Affairs, ne-a vorbit despre detaliul observat la persoanele care au înlocuit țigările clasice și alternativele pentru fumat.

Fumatul poate irita și deteriora căile respiratorii, inclusiv gâtul, traheea și plămânii. Fumul de țigară conține substanțe chimice nocive și particule care pot provoca inflamație în aceste zone sensibile.

Acest lucru poate duce la creșterea secrețiilor de mucus și la contracția mușchilor din jurul căilor respiratorii, ceea ce declanșează tusea. 

Pe termen lung, fumatul poate provoca și boli pulmonare cronice, cum ar fi bronșita cronică sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), care pot agrava simptomele tusei și dificultăților de respirație.

"Din observații clinice, de exemplu, marii fumători simțeau dimineața un gust ciudat, tușeau, eliminau aceste gudroane. Acum s-ar putea vedea o diferență dacă particulele au dispărut din aceste dispozitive fără fum?", a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

Vezi și: Ce nu scrie pe pachetele de țigări. Ce e mai rău: fumul sau nicotina? Andrei Ghizdăvescu (PMI): Mulți oameni nu știu asta...

"Unul dintre motivele pentru care apare această tuse este inflamația perpetuă pe care o induce fumul de țigară, iar apărarea, una dintre apărările plămânilor și traheei și bronhiilor noastre este să producă acest mucus.

Dar în cazul acestor procese, și este un lucru pe care cei care au făcut tranziția l-au observat și l-au raportat, l-au declarat este că această îmbunătățire a respiraței, mai puțină tuse dimineața.

Sunt lucruri pe care le-am evaluat și noi în studiile clinice, dar e un parametru dificil. Este un destul de subiectiv, nu poți niciodată să stai cu pacientul să vezi când tușește.

Există niște căi de obiectivare și se fac studii, dar ce am văzut, pentru că există deja la nivel mondial un număr foarte mare de foști fumători care au trecut la astfel de alternative, că este o afirmație constantă că tușesc mai puțin", a declarat Andrei Ghizdăvescu, manager Scientific & Medical Affairs, PMI, la DC Medical și DC News. 

Câți fumători sunt la nivel mondial

"OMS estimează undeva 1,1 miliarde, deci peste un miliard de fumători la nivel mondial.

Acum, dacă ne raportăm la numărul de fumători de țigări, de țigarete combustibile și ne ducem să vedem care este numărul de utilizatori de astfel de produse, el pare nesemnificativ, vorbim de nivelul de zecilor de milioane", ne-a mai spus Andrei Ghizdăvescu.

 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel