Dediu (SANADOR) distruge un mit despre vaccinarea anti-Covid. Mesaj clar pentru români

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Mircea Dediu a fost întrebat ce trebuie să facă pacienții oncologici pentru a se feri de infecția cu SARS-CoV-2.

„Sigur că situația pandemică creează anumite particularități în legătură cu pacienții oncologici. În general, se acceptă faptul că un pacient cu acest diagnostic, cu sau fără tratament, ar avea un risc mai mare ca, odată contractată o infecție COVID-19, evoluția acesteia să fie mai severă. Ca atare, riscul de deces să fie mai mare. E un lucru care se susține pe unele dintre statistici. Văzând așa lucrurile, nu rămâne decât să înțelegem că pacientul cu cancer trebuie să se păzească așa cum se păzesc toți ceilalți, pentru că nu are ce să mai facă mai mult decât să poarte mască, să evite aglomerațiile, să stea la distanță, și sigur să nu vină în contact cu cine e bolnav. Lucrurile firește. Să se spele pe mâini cât mai des. Aceste lucruri sunt cele care cu rigoare trebuie să le urmeze”, a subliniat reputatul oncolog Mircea Dediu, care este șeful Secției Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR din Capitală.

Sanador

„În al doilea rând, vaccinarea. (...) Vaccinul nu are cum să-i facă rău, pentru că nu are nicio legătură între boală și ce se întâmplă odată cu vaccinul. Nicio legătură! Temerea ar fi că răspunsul imun ar putea să fie mai puțin bun față de o persoană care nu are această boală. Adică să nu conteze pe eficiența de 95 la sută. De aceea când s-a recomandat doza de booster, ea s-a recomandat în special persoanelor cu risc, pacienții oncologici intrând în această situație. Deci, nu doar să te vaccinezi, ci să faci și a treia doză. Toată lumea trebuie să se vaccineze, dar, dacă e să facem o ierarhie, pacienții oncologici ar trebui să fie în fruntea ei”, a explicat Mircea Dediu.

 

 

 

Traseul pacientului oncologic, cu dr. Mircea Dediu. INTERVIURILE DC NEWS ȘI DC MEDICAL

 

Citește și: Când poate fi considerat un pacient oncologic ca fiind ”vindecat”. Mircea Dediu (SANADOR), răspuns

 

Medicul Mircea Dediu a fost întrebat când poate fi considerat un pacient oncologic ca fiind „vindecat”.

„În mod clasic, se consideră o perioadă arbitrară de cinci ani. După tratament, timp de cinci ani se urmărește evoluția și în ce măsură boala a rămas vindecată sau a recidivat. De ce cinci ani? Generalizând, să spunem că recăderile, dacă acestea apar, atunci ele apar în primii doi, trei ani. Atunci sunt mai frecvente. Sigur că se poate întâmpla și la patru ani, dar mult mai rar. După cinci ani, se consideră că s-a rezolvat problema”, a spus medicul Mircea Dediu. Mai multe despre acest subiect, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel