DESCOPERIRE: Anticorpi împotriva COVID-19, descoperiți la un nou-născut, după ce mama lui a fost vaccinată cu O DOZĂ!

Dana Lascu / 10 feb 2021 / 20:55
Naștere
Naștere

O echipă de cercetători americani a detectat anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical al unui nou-născut, după ce mama lui fusese vaccinată cu doar o doză de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, cu trei săptămâni înainte de a naște!

Practic, mama vaccinată a transferat o parte din imunitatea dobândită după o doză de vaccin pruncului ei nou-noscut. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Atlantică din Florida acesta este primul caz cunoscut al unui sugar în al cărui sânge a fost detectat imunoglobulina IgG, unul dintre cei cinci anticorpi pe care organismul îi produce pentru a se apăra de agenți patogeni şi care este asociat virusului SARS-CoV-2.

Femeia în cauză, care este angajat din sistemul medical, primise doar o doză de vaccin COVID-19 produs de Moderna, cu trei săptămâni înainte de a naște, la când sarcina avea 36 de săptămâni şi 3 zile, o fetiță perfect sănătoasă. Nașterea a fost naturală și spontană.

Mama, care alăptează exclusiv, a primit și a doua doză de vaccin Moderna, în timpul perioadei post-partum, conform calendarului normal al protocolului de vaccinare - adică la 28 de zile după prima doză.

Acesta este un studiu preliminar publicat de medRxiv (link direct raport de caz), o compilație de articole ştiințifice ale căror concluzii nu au fost încă verificate de cercetători independenți.

Semnatarii acestei lucrări amintesc de necesitatea urgentă de a cerceta siguranța şi eficacitatea vaccinării anti-COVID-19 în timpul sarcinii.

Vaccinarea femeilor însărcinate cu vaccinul antigripal şi trivalent DTP (împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive) a fost bine studiată în termeni de siguranță şi eficiență pentru protejarea nou-născutului la trecerea anticorpilor prin placentă, astfel încât există posibilitatea - potrivit autorilor - la o protecție similară dacă mama este vaccinată împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy