DIICOT: Director și angajați la Ambulanța Caraș-Severin, rețea de șantaj

Dana Lascu |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Procurorii DIICOT au adus la audieri 5 persoane, un director la Ambulanța Caraș-Severin și 4 subordonați, suspectați de constituirea unei rețele de șantaj. Directorul și-ar fi șantajat și amenințat fosta iubită cu ajutorul subordonaților.

La data de 13.11.2019 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Serverin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin au efectuat un număr de patru percheziții pe raza municipiilor Caransebeș, Reșița (sediul unei instituții publice) și a comunei Buchin, județul Caraș – Severin, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Și-a pus subordonații să îi urmărească fosta iubită

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2018-2019 la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, grup infracțional coordonat de către un suspect, director al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin și din care mai fac 4 suspecți, angajați ai aceleiași instituții.

Începând cu luna februarie 2019 și până în prezent suspectul a săvârșit acte de amenințare și constrângere psihică și fizică pentru a determina o persoană vătămată să reia relația intimă pe care au avut-o până în februarie 2019.

În actele de constrângere menite să creeze o stare de temere pentru a o determina pe persoana vătămată să aibă o conduită docilă de acceptare a unei relații intime cu acesta, pentru a avea o putere mai mare de convingere, suspectul a întreprins acțiuni directe de șantaj (prin amenințarea cu darea în vileag a unor poze indecente menite a determina pierderea custodiei copilului minor al părții vătămate și amenințării cu pierderea locului de muncă) și indirecte prin intermediul angajaților din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș – Severin, respectiv, prin intermediul a trei suspecți, doi șoferi și un medic (persoane care la cererea suspectului au urmărit persoana vătămată, acțiuni menite să intimideze) precum și prin intermediul unei alte persoane pe care suspectul a chemat-o pentru a-l sprijini în acțiunea de intimidare pe care a exercitat-o asupra persoanei vătămate în data de 24.10.2019).

Au urmărit-o și amenințat-o

Începând cu luna februarie 2019, la sfârșitul relației dintre cei doi, conform mesajelor de amenințare trimise de către suspect, medicul împreună cu cei doi șoferi au urmărit persoana vătămată, în oraș, chiar în timpul serviciului.

În cursul lunii martie 2019 suspectul a amenințat-o prin mesaje spunându-i că deține filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane și că o poate face de rușine cu aceste imagini.

Tot în luna martie 2019 suspectul l-a sunat pe fostul soț al persoanei vătămate spunându-i acestuia că deține imagini în ipostaze nud cu aceasta și că dacă dorește le poate folosi să obțină custodia fiului părții vătămate.

De asemenea, în luna iunie 2019 suspectul a adresat mesaje de amenințare persoanei vătămate spunându-i că o va lăsa fără serviciu și că îi va trimite controale pentru a fi dată afară.

La data de 24.10.2019, în jurul orelor 18:00, persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej suspectul l-a chemat să-l sprijine în această acțiune și pe un alt suspect după care a amenințat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul și că are relații suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deține.

Ulterior, în seara zilei de 24.10.2019 suspectul l-a contactat pe șeful persoanei vătămate solicitându-i să îi desfacă acesteia contractul de muncă făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin urmează a fi aduse un număr de 5 persoane.

Acțiunea fost realizată cu sprijinul D.G.A.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se arată în comunicatul DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel