Dr. Fery Stoica, totul despre radiochirurgia stereotaxică la Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Fery Stoica este specializat într-o intervenție chirurgicală neinvazivă asupra creierului.
Dr. Fery Stoica este specializat într-o intervenție chirurgicală neinvazivă asupra creierului.

Dr. Fery Stoica, medic primar neurochirurg și șeful Laboratorului de terapie cu energii înalte din Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București este invitatul emisiunii Academia de Sănătate de luni, 10 decembrie, de la ora 11.00, de pe DC MEDICAL.

Dr. Fery Stoica, care este medic primar neurochirurg și șeful Laboratorului de terapie cu energii înalte de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni" din București, este specializat într-un altfel de chirurgie. Una neinvazivă.

Poate fi greu de crezut, dar operații pe creier se pot face, în ziua de azi, folosind raze în loc de bisturiu, în cazul de față fiind vorba de raze gamma.

Cum se operează pe creier fără bisturiu

De altfel, laboratorul pe care îl conduce distinsul invitat este dotat cu un aparat Gamma Knife de ultimă generație cu care se realizează intervenții din categoria radiochirurgie stereotactică (stereotaxie).

La emisiunea Academia de Sănătate, moderată de academician profesor doctor Irinel Popescu, care este transmisă EXCLUSIV, mâine, de la ora 11.00, pe canalele de Facebook și Youtube ale DC MEDICAL, neurochirurgul Fery Stoica va explica pe larg cum se fac astfel de intervenții, care sunt avantajele și dezavantajele lor și, nu în ultimul rând, pentru ce afecțiuni sunt indicate.

Ulterior, înregistrarea interviului va putea fi urmărită și aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel