Dr Reuven Or, despre cannabis: o plantă folosită ca medicament în trei afecțiuni, din antichitate

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Canabidiolul are efecte benefice în afecțiuni neurologice
Canabidiolul are efecte benefice în afecțiuni neurologice

Hematologul Reuven Or a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre vechile utilizări ale cannabisului.

Ediția de luni, 24 februarie, a emisiunii Academia de Sănătate a avut ca temă cannabisul, canabinoidele şi aplicarea lor în medicină. Despre utilizarea acestora și transformarea lor într-un trend a vorbit hematologul Reuven Or de la Centrul de Imunoterapia Cancerului și de Cercetări în Imunobiologie de la Spitalul Universitar Hadassah din Ierusalim.

”Este un subiect modern, dar pe de altă parte şi foarte vechi. (n. r. Cannabisul) este o plantă foarte veche care a fost recunoscută ca având efecte terapeutice. Vorbim de acum mii de ani, când era folosită în medicina chineză, în Orientul îndepărtat, dar şi de evrei în deşert, când au părăsit Egiptul. Au folosit-o în ritualurile de rugăciune. Au folosit-o pentru atmosferă şi ca să crească moralul. Aşa că se foloseşte de mulţi ani”, afirmă specialistul Reuven Or.

Inițial, cannabisul nu era folosit în scop medical. Ulterior, chinezii îl recomandau pentru a îmbunătăți tractul gastrointestinal. Prof dr Reuven Or explică:

”Probabil că asta a fost şi problema pentru mulţi ani cu acest produs. Sigur, a fost folosit de medicina chineză pentru a îmbunătăţi tractul gastrointestinal, pentru dureri abdominale, greaţă şi vărsături. Dar în primul manual de medicină din Statele Unite, publicat ca o carte a substanţelor ce puteau fi utilizate ca medicaţii, cannabisul era inclus ca o medicaţie obişnuită la finalul secolului 19. Dar după aceea a fost eliminată de pe lista farmaceutică şi recunoscut ca un drog, ce a fost interzis. Deci a fost o modificare din medicament în drog, a cărei utilizare a fost interzisă. (…) Asta e povestea cannabisului, care ne ajută să înţelegem ce avem în potenţialul de a utiliza în medicina complementară, medicina alternativă sau naturală şi că este un amestec unic. Amestecul de cannabis. Abia în anii '60 - '70, noi lucruri erau descoperite. Au început la Ierusalim, la Facultatea de Farmacologie, de la profesorul Rafael Mishulam. El a făcut primele observaţii asupra faptului că noi avem în corpul nostru sisteme cu canabinoide”.

Cannabisul a fost recunoscut ca potenţial drog, iar din pricina acestei dependențe a fost probabil eliminat. ”Nu este vorba de dependenţă, ci mai degrabă de efectele psihoactive. Oamenii devin euforici. Da, dar şi dependenţă, contează şi asta. Le era teamă de dependenţă, dar nu prea exista informaţie despre acest lucru”, completează specialistul.  

În ce boli este folosit cannabisul puteți vedea în video-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel