Este cancerul de sân vindecabil? Dezvăluirile unui expert

Angela Sabău |
Data publicării:
Cancer de sân
Cancer de sân

Noile tratamente pentru cancerul de sân pot fi foarte eficiente. Totuși, experții avertizează cp este mai bine să previi decât să tratezi.

Este mai bine să previi decât să vindeci. Cu toții trebuie să fi auzit această zicală. Cu toate acestea, în unele cazuri prevenirea este cel mai bun, sau singurul, leac. Așa este și cazul cancerului. Odată cu apariția tehnologiilor mai noi și știința în creștere, îngrijirea și tratamentul cancerului devin ușoare și eficiente, totuși faptul că depistarea precoce și tratamentul adecvat sunt cheia pentru vindecarea cancerului, în special a cancerului de sân, rămâne de necontestat.

Diagnosticarea precoce este cheia

Dr. Pranjali Gadgil, chirurg pentru cancerul de sân la Jupiter Hospital Baner, Pune, spune că cei care își pierd speranța după ce au fost diagnosticați cu cancer de sân, este imperativ pentru ei să știe că acum cancerul de sân poate fi complet vindecat dacă este diagnosticat precoce și tratate corect și complet.

 „Pentru un diagnostic precoce, este important ca femeile să nu neglijeze simptomele precoce. Având în vedere că cancerul de sân este cel mai frecvent cancer al femeilor din India în prezent, toate femeile sănătoase ar trebui să fie supuse unui examen anual de sân după vârsta de 30 de ani. O mamografie de bună calitate ar trebui făcută o dată pe an după vârsta de 40 de ani. O mamografie poatediagnostica uneori cancer de sân cu un an sau doi înainte ca femeia să simtă un nodul”, spune Gadgil.

Acest diagnostic precoce în prima etapă face tratamentele mai simple, crescând rata de succes a curelor unde mai mult de 90 la sută dintre femei se pot vindeca complet de boală.

Dacă vă întrebați dacă cancerul de sân este vindecabil, atunci care sunt tratamentele disponibile, spune Gadgil, nu există o abordare precisă. „Când vine vorba de tratamente, nu este o dimensiune pentru toate. Fiecare caz de cancer mamar este unic. Elaborăm un plan de tratament personalizat pentru fiecare femeie, în funcție de vârsta ei, subtipul și stadiul tumorii, sănătatea generală și starea ei generală. Istoria ei familie, starea de menopauză și prioritățile personale și stilul de viață sunt, de asemenea, importante”, spune Gadgil.

Mastectomia nu mai este necesară întotdeauna

Deși pentru mulți, un cancer de sân trebuie să fie sinonim cu îndepărtarea sânului, motivul, spune ea, este că, în majoritatea cazurilor de cancer de sân, putem trata cancerul în siguranță, fără a fi nevoie să îndepărtăm sânul. „Acest lucru se poate face printr-o procedură numită operație de conservare a sânilor. La pacienții la care este nevoie de îndepărtarea întregului sân, înlocuim sânul bolnav cu reconstrucția unui sân nou. Efectuăm în mod obișnuit această procedură numită „mastectomie care economisește pielea mameloanelor cu reconstrucție imediată” în Spitalul Jupiter. În zilele noastre, o femeie nu are nevoie să-și piardă sânul pentru a-și trata cancerul”, explică ea.

Gadgil subliniază că tratamente precum radiațiile, chimioterapia, terapia țintită, imunoterapia și altele au redus riscul de recidivă după operația de cancer de sân. „Aceste tratamente devin mai eficiente în fiecare zi și majoritatea femeilor pot trăi o viață normală, cu o calitate bună a vieții, fără cancer”, conchide Gadgil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel