Flori, de bine sau de rău, în spital?

DCMedical Team / 21 apr 2019 / 19:21
Cameră de spital  FOTO: pexels.com
Cameră de spital FOTO: pexels.com

Cu sau fără flori în spital? Un buchet este unul dintre primele lucruri la care ne gândim când un apropiat se află în spital.

Florile îmbunătățesc starea de spirit, susține un studiu citat de Huffington Post, însă unele spitale recomandă rudelor să nu aducă astfel de cadouri pacienților. „Principala îngrijorare este infecția", explică medicul Harvey Simon, editor la Harvard Men's Health Watch, citat de health.harvard.edu.

Însă, subliniază el, prezența bacteriilor nu se traduce automat în riscul de infecție, dar unii pacienți spitalizați sunt deosebit de vulnerabili. „De aceea, florile proaspete sunt de obicei excluse din camerele pacienților cu afectare a sistemului imunitar. Pacienții cu cancer chimioterapic sunt un prim exemplu", explică specialistul.

În cazurile în care riscul este minim, „ar putea fi înțelept să se ia în considerare și sănătatea psihologică, care poate juca, de asemenea, un rol important în recuperare", apreciază Harvey Simon.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy