Ghimbir, cum să-l cultivi acasă, în ghiveci

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ghimbirul
Ghimbirul

Ghimbirul, o apreciată mirodenie originară din India, a devenit din ce în ce mai popular în zilele noastre. Poate fi cultivat și în ghiveci.

Ghimbirul, o plantă originară din India, are o mulțime de beneficia asupra organismului uman: îmbunătățește digestia, susține metabolismul, ajută la scăderea în greutate. Experții vorbesc și de un efect antiinflamator. Ghimbirul ajută la eliminarea stărilor de greață sau rău de mișcare.

Ghimbirul poate fi crescut și în ghiveci, dar e bine de știut că nu crește repede.

Dacă vreți să-l cultivați în ghiveci trebuie să cumpărați pământ care nu reține prea multă apă. O rădăcină de ghimbir puteți să o procurați de la supermarket, iar ca să o puneți în pământ trebuie să fie încolțită. Puneți rădăcina de ghimbir într-un vas cu apă călduță câteva ore, apoi puneți-o în ghiveciul cu pământ.

Ghimbirul încolțit se așează cu colțul în sus. Ghiveciul trebuie pus într-un loc călduros pentru a se putea dezvolta, mai ales iarna, însă nu trebuie să bată soarele direct pe planta.

Pentru a se putea dezvolta, ghimbirul are nevoie în permanență de un sol umed, adică de câteva picături de apă zilnic. Când e caniculă puteți să-l udați de două ori pe zi. Dacă vreți să-l ajutați să crească folosiți, o data la 2-3 luni, îngrășământ natural pe bază de alge de mare, arată cumsa.ro.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel