Haloterapia, tratamentul 100% natural benefic pentru plămânii tăi. Motivele să încerci terapia cu sare în sezonul rece

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Haloterapia - Foto: Freepik
Haloterapia - Foto: Freepik

Află mai multe despre ce presupune terapia cu sare și ce efecte are inhalarea de sare uscată pentru organsim.

Se apropie vârful sezonului de gripă și nimeni nu vrea să o contracteze. În cea mai aglomerată perioadă a anului, nimeni nu vrea să petreacă o săptămână întreagă simțindu-se slăbit și neplăcut. Fără îndoială, nu este cel mai bun mod de a începe noul an. Durerile de corp, tusea, strănutul și un sentiment general de neputință nu sunt plăcute.

Bineînțeles, medicul tău are medicamente care te pot ajuta la ameliorarea simptomelor dacă acestea apar. Dar cea mai bună măsură de acțiune este prevenirea.

Respirația în aer care conține particule minuscule de sare este cunoscută sub numele de halotorafie sau tratament cu sare și ajută la respirație. Haloterapia este considerată o terapie alternativă pentru afecțiuni respiratorii precum tusea, bronșita și astmul.

Pentru haloterapie se folosesc frecvent camere de sare care seamănă cu spa-urile. Pe lângă faptul că vă ajută să vă relaxați, această terapie poate ajuta și în cazul alergiilor și al problemelor de piele.

Menține sănătatea optimă a sistemului imunitar pentru a evita contractarea gripei. Includerea salinoterapiei în regimul tău săptămânal este o metodă extraordinară pentru a te asigura că organismul funcționează la performanțe maxime, potrivit Salt Chamber.

Numeroase persoane au beneficiat de acest tip de terapie veche de când lumea, ducând o viață mai sănătoasă. Este complet naturală, menținându-te pe tine și pe cei dragi bine prin creșterea imunității generale și ferindu-vă de răceli și gripă. În timpul unei ședințe, se folosesc săruri antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale și antifungice. 

Atunci când sunt respirate, fiecare particulă absoarbe tot materialul străin în timp ce trece prin tractul respirator, la fel ca un burete. Sistemul imunitar devine mai puternic, corpul absoarbe mai mult oxigen, iar clientul se simte mai energizat pe măsură ce tractul se curăță.

Inhalarea aerului arid și sărat al unei saline este o experiență singulară, revitalizantă, cu mai multe avantaje posibile pentru sănătate. Aceste comori subterane oferă un refugiu natural pentru relaxare și bunăstare, cu o atmosferă pură care poate fi benefică pentru sănătatea pielii și a căilor respiratorii.

Este esențial să ne amintim că, deși multe persoane își găsesc alinarea în minele de sare, experiența fiecăruia este diferită. Înainte de a urma terapia cu sare, este recomandabil să discuți cu un medic, în special pentru persoanele care au deja probleme medicale.

Beneficiile pentru sănătate ale haloterapiei

Studiile au constatat că haloterapia poate avea beneficii pentru afecțiunile respiratorii, problemele de piele și alergii. Sarea este un ingredient natural și sigur. Nu are efecte secundare notabile. De asemenea, este:

Mucoactivă, eliminând mucusul din căile respiratorii

Antibacteriană, ajutând la prevenirea infecțiilor

Antiinflamatoare

Stimulator al imunității

Antialergic

Cercetările au descoperit că, datorită acestor proprietăți, haloterapia poate fi folosită ca parte a tratamentului pentru:

Infecții pulmonare

Infecție a gâtului sau faringită

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

Probleme de respirație legate de fumat

Alergii respiratorii

Astm

Bronșită

Răceală sau tuse

Pneumonie

Sinuzită

Rinită

Amigdalită

Fibroză chistică

Tratamentul cu sare poate fi folosit într-o varietate de moduri. Unele facilități pot oferi toate sau doar câteva dintre cele mai populare opțiuni. Tehnicianul îți va recomanda cea mai bună tehnică pentru nevoile tale specifice, în funcție de obiectivele stabilite și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Printre alternative se numără cabinele de sare, coconii de sare, camerele de sare și cabinele de sare. 

Înainte de a renunța dacă încerci una și decizi că nu este cea mai bună alegere pentru tine, există multe altele pe care le poți încerca.

Patul de sare este cel mai utilizat tip de terapie. Clientul se întinde într-un dispozitiv care seamănă cu un pat de bronzat pentru a folosi acest tratament. 

Sărurile pure sunt împinse cu ajutorul unui halogenerator, iar pacientul trebuie doar să stea întins confortabil și să respire pentru perioada de timp prestabilită. 

Aceasta este o experiență minunată, liniștitoare, cu multe avantaje pentru sănătate. Include-o în programul tău săptămânal pentru rezultate optime și un stil de viață sănătos.

Haloterapia, cunoscută și sub numele de terapie cu sare, este un tratament antibacterian, antiinflamator și antimicrobian 100% natural, fără medicamente și sigur. Inhalarea de sare uscată  poate îmbunătăți starea generală de bine prin curățarea pielii, întărirea sistemului imunitar și eliminarea poluanților din sistemul respirator, printre alte beneficii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel