Urmărește dezbaterea live

James Michael Tyler, actorul care l-a jucat pe Gunther în Friends, a murit de cancer de prostată

Adisa Codruț |
Data publicării:
Descriere foto: A murit James Michael Tyler, actorul care l-a interpretat pe Gunther în Friends. Foto Instagram/captură video Youtube
Descriere foto: A murit James Michael Tyler, actorul care l-a interpretat pe Gunther în Friends. Foto Instagram/captură video Youtube

James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul lui Gunther, managerul de la Central Perk în serialul de succes Friends, a murit la vârsta de 59 de ani. Avea cancer de prostată în stadiul 4, diagnosticat în 2018.

Actorul James Michael Tyler, ,cunoscut pentru rolul lui Gunther, managerul de la Central Perk în serialul de succes Friends, în vârstă de 59 de ani, s-a stins din viață duminică. Avea cancer de prostată în stadiul 4, diagnosticat în 2018.

Familia sa preciza într-un comunicat: ”Lumea îl cunoștea ca Gunther... dar cei dragi lui Michael l-au cunoscut ca actor, muzician, susținător al conștientizării cancerului și soț iubitor. (...) Michael a iubit muzica live, încurajarea echipei sale Clemson Tigers și se afla adesea în aventuri distractive și neplanificate. Dacă îl întâlneai o dată, îți făceai un prieten pe viață”.

Foștii colegi din Friends, Jennifer Aniston și Courteney Cox, i-au adus un ultim omagiu. "Friends nu ar fi fost la fel fără tine. Îți mulțumim pentru râsul pe care l-ai adus în serial și în viețile noastre. Ne vei lipsi atât de mult", a spus Jennifer Aniston, într-o postare pe Instagram.

"Dimensiunea recunoștinței pe care ai adus-o în cameră și pe care ai arătat-o în fiecare zi pe platou este dimensiunea recunoștinței pe care o am pentru că te-am cunoscut. Odihnește-te în pace James", a transmis Courtney Cox.

În luna mai, Tyler apăruse în serialul Friends: The Reunion, dar nu a putut participa în persoană din cauza problemelor sale de sănătate. Apărând în schimb prin Zoom, el a spus: "Au fost cei mai memorabili 10 ani din viața mea, sincer”.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Cancerul de prostată reprezintă creșterea aberantă și necontrolată a celulelor de la nivelul prostatei. Unele tipuri de cancer de prostată au o creștere lentă și nu se evidențiază prin simptome clinice și nu influențează speranța de viață. De aceea mulți bărbați cu cancer de prostată nu vor avea nevoie niciodată de tratament. Există însă și forme agresive de cancer de prostată ce prezintă o evoluție fulminantă și o rată ridicată de răspândire în organism. Bărbații ce au aceste tipuri de cancere sunt predispuși la apariția simptomatologiei clinice și necesită rapid tratamentul de specialitate.

Care sunt simptomele generale ale cancerului de prostată? Majoritatea bărbaților cu cancer de prostată la debut (incipient) nu prezintă manifestări clinice. De aceea, deși nu există simptomatologie clinică trebuie să mergeți la un control de specialitate dacă aparțineți următoarelor categorii: aveți vârstă mai mare de 50 de ani, tatăl sau fratele au avut cancer de prostată, aparțineți rasei de culoare. Majoritate bărbaților cu cancer incipient de cancer prostatic nu prezintă simptome, una dintre cauze este reprezentată de evoluția cancerului în prostată. De obicei, dezvoltarea anormală a celulelor maligne are punct de plecare departe de uretra (excentric, marginal în apropierea capsulei prostatice), iar apariția manifestului clinic este corelat cu evoluția bolii atunci când există o compresie extrinseci a uretrei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel