Leguma care oprește căderea părului și previne albirea prematură

Adisa Codruț |
Data publicării:
Păr, mătreață   Foto: pixabay
Păr, mătreață Foto: pixabay

Află în articol care este legume ce oprește căderea părului și previne albirea prematură.

Ceapa aplicată pe scalp de două ori pe săptămâna, timp de 2 luni, stimulează creșterea părului și circulația la nivelul scalpului, scrie Realitatea.net.

Această legumă are proprietăți vindecătoare și conține o cantitate semnificativă de sulf, un nutrient esențial în menținerea sănătății părului. Totodată, sulful îmbunătățește producția de colagen necesar pentru creșterea părului. Ceapa și proprietăți antibacteriene și previne dezvoltarea de bacterii și ciuperci pe pielea scalpului, de multe ori răspunzătoare pentru infecții ale scalpului care cauzează pierderea părului. Totodată, ceapă mai conține și alte minerale precum calciu, magneziu, potasiu, selenium, fosfor. 

Studii recente întocmite de o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Bradford au arătat că părul alb apare pe fondul descreşterii catalazei, un antioxidant natural, şi a creșterii peroxidului de oxigen. Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul în apă şi oxigen, poate fi găsită şi în sucul de ceapă, aşa că, atunci când se aplică suc de ceapă pentru păr, el acţionează ca un scut şi ajută la scăderea nivelului peroxidului de oxigen, limitând depigmentarea, scrie totuldespremame.ro.

Citește continuarea pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel