Mai multe persoane, cercetate pentru certificate de vaccinare false

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Mai multe persoane sunt cercetate într-un dosar în legătură cu eliberarea unor certificate de vaccinare false. 

Mai multe persoane din judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov sunt cercetate într-un dosar legat de eliberarea unor certificate de vaccinare false. Vaccinarea „la chiuvetă” ar fi avut loc într-un cabinet medical individual din Giurgiu, iar oamenii legii au efectuat percheziții în acest sens, arată IPJ Buzău.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat, în cursul zilei de miercuri, cinci percheziţii domiciliare în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov, în urma cărora 8 persoane au fost conduse la audieri.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021-2022, patru buzoieni cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, ar fi beneficiat de vaccinare anti-COVID, vaccinare care s-ar fi realizat în mod fictiv, scopul fiind obţinerea certificatului specific. Intermediarii acestei acţiuni ar fi fost mai mulţi angajaţi ai unui cabinet medical individual din Giurgiu, persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 61 de ani", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri şi medii de stocare şi au fost puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele cercetate fiind conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals.

"Având în vedere posibilitatea extinderii cercetărilor atât cu privire la numărul persoanelor implicate, cât şi cu privire la faptele săvârşite, dosarul penal a fost declinat spre competentă soluţionare unităţii de parchet", se mai menţionează în comunicat.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, la percheziţii participând poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Buzău şi Giurgiu şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel