Medicina de urgență AZI: exercițiu spectaculos de salvare a unor persoane căzute în apă

Angela Sabău / 31 ian 2020 / 08:51
Medicina de urgență AZI: exercițiu de salvare
Medicina de urgență AZI: exercițiu de salvare

Persoane căzute în apă, salvate de către echipele de salvare. Din fericire a fost doar tema unui exercițiu în cadrul evenimentului „Medicina de urgență AZI", ce are loc în Baia Mare.

Un spectaculos exercițiu de salvare a unor persoane căzute în apă a avut loc în cadrul celei de-a V-a ediții a evenimentului „Medicina de urgență AZI”, care se desfășoară în aceste zile la Baia Mare.

Exercițiul organizat de către Detașamentul de Pompieri ”Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș a presupus salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza. Persoanele se aflau la pescuit, iar echipajul de scafandri, care desfășura un antrenament pe lac, a observat că pescarii au căzut în lac și strigă după ajutor.

Exercițiul a cuprins trei etape: etapa de stabilire a măsurilor și acțiunilor necesare gestionării situației de urgență, etapa de căutare-salvare a persoanelor si etapa de acordare a asistenței medicale de urgență.

Evenimentul "Medicina de Urgență AZI" va continua până duminică, 2 februarie și va reuni reprezentanţi din lumea medicală şi din structurile reprezentative ale situaţiilor de urgenţă din întreaga țară, dar și din străinătate.
Manifestarea este organizată de Asociația “Prietenii Spitalului”, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, SMURD Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy