OMS: Pandemia de coronavirus se accelerează, dar traiectoria ei poate fi modificată

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS


Pandemia de coronavirus se "accelerează", peste 300.000 de cazuri fiind înregistrate în prezent la nivel mondial, din aproape toate ţările, a declarat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

 

Au fost necesare 67 de zile pentru confirmarea primelor 100.000 de cazuri, 11 zile pentru următoarele 100.000 şi doar patru pentru ultimele 100.000, conform cifrelor anunţate de OMS, potrivit căreia coronavirusul se răspândeşte tot mai rapid, notează Agerpres. 

Directorul OMS a catalogat evoluţia pandemiei drept "sfâşietoare" şi a precizat că numărul infecţiilor în rândul medicilor şi personalului sanitar este alarmant. Când oamenii care au grijă de bolnavi se îmbolnăvesc la rândul lor, mai mulţi oameni vor muri, a avertizat Tedros, citat de agenţia DPA.

"Pandemia se accelerează", dar "putem modifica (traiectoria) ei", a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a condamnat luni administrarea unor medicamente la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus înainte ca oamenii de ştiinţă să cadă de acord în privinţa eficienţei acestora, avertizând împotriva "falselor speranţe" pe care acestea le pot suscita.

"Studii mici şi non-randomizate, realizate pe bază de observaţii, nu ne vor aduce răspunsurile de care avem nevoie", a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă transmisă online din Geneva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut apel la angajament politic şi a declarat că se va adresa săptămâna aceasta liderilor din cadrul Grupului celor 20 (G20) cărora le va solicita să colaboreze pentru stimularea producţiei de echipamente de protecţie vitale pentru angajaţii din domeniul sanitar.

Doctor Mike Ryan, directorul programului pentru urgenţe sanitare al al OMS, întrebat despre Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, programate să înceapă la 24 iulie, a spus că o decizie va fi luată "foarte curând" cu privire la viitorul acestei competiţii. "Avem toată încrederea în guvernul japonez şi în CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) că nu se va continua cu Jocurile dacă acest lucru ar fi periculos pentru sportivi şi spectatori",

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel