Fumăriţa este una din plantele pe care le găsim pe marginea drumului, pe mirişti, în zona de câmpie şi de deal. Fitoterapeuţii spun despre proprietăţile ei că, deşi este foarte bogată în protopină şi conţine substanţe cu acţiune farmaceutică puternică, este prea puţin folosită. Planta mai conţine flavonoide (antiinflamatorii), vitamina k, tanini, acizi organici.
Pentru uz intern, este folosită la hipertensiune arterială, digestie lentă, acnee, este depurativ şi diuretic.
Pentru uz extern, merge foarte bine la gingivite şi la pulpite, potrivit fitoterapuților care cunosc propretățile acestei plante.
Este foarte utilă în tratarea bolilor hepatobiliare, renale, hiperensiune arterială, dar şi în cazul stomatitelor ori eczemelor. Specialiştii spun că nu se recomandă folosirea plantei concomitent cu medicamentele antihipertensive. De asemenea, este necesară recomandarea unui specialist înainte de începerea unei terapii cu plante. Medicul trebuie să fie informat despre aceste terapii alternative.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.