Recomandări
Pagina 7

Sursele de fier de origine vegetală sunt la fel de importante precum cele de origine animală, însă care sunt acestea? 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       22 apr 2024, 10:37

Care sunt cele mai bune alimente de origine vegetală care conțin calciu. ”Alimentația vegetariană se integrează cu un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm corpului necesarul de nutrienți pentru a evita carențele ce se pot instala”.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       19 apr 2024, 20:34

Contrar aparențelor pe care le prezintă diversele diete miraculoase de pe internet, acestea se dovedesc a nu fi valabile pentru toată lumea. ”Dieta nu are modă”.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       19 apr 2024, 17:01

Credem că este normal să ne simțim obosiți, dar specialiștii ne spun că oboseala nu ar trebui să fie resimțită. ”Este important să înțelegem de ce obosim, când apare starea de oboseală, cum se manifestă, ce putem oferi corpului, astfel încât să evităm excesele din alimente cu gust bun, dar fără...

Scris de: Ana-Maria Bugiu       18 apr 2024, 22:07

Cum ar fi dacă ar exista niște alimente care ne-ar putea reduce stresul? Ar fi incredibil, însă este adevărat. Sunt anumite alimente care ne pot face să ne simțim mai liniștiți, dar acest lucru nu înseamnă că ele reprezintă soluția pentru problemele noastre de zi cu zi. 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       18 apr 2024, 19:11

Campania ”Mâncăm ca să trăim?”: Chef Adi Hădean ne vorbește despre păstrarea tradiției în gastronomie, așa cum este ea, fără a fi prelucrată de noile obiceiuri culinare ale societății contemporane.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       18 apr 2024, 17:32

Campania ”Mâncăm ca să trăim?”: Ce anume face mâncarea românească să fie românească? Și care este aspectul principal care a intervenit și care poate altera caracteristicile mâncării românești, dacă nu îi acordăm suficientă atenție?

Scris de: Ana-Maria Bugiu       18 apr 2024, 10:38

Campania ”Mâncăm ca să trăim?”: Mâncatul din picioare sau în timp ce ne uităm la televizor pare că ne perturbă funcționarea optimă a sistemului digestiv, iar obiceiurile alimentare ale societății moderne au evoluat într-un mod în care tot mai mulți oameni își ridică semne de întrebare despre...

Scris de: Ana-Maria Bugiu       17 apr 2024, 09:31

Campania ”Mâncăm ca să trăim?”: ”Nu mănânc mult, nu ronțăi” - ce înseamnă, de fapt, această afirmație și care este adevărul din spatele ei? Este posibil să te îngrași fără să mănânci mult, fără să ronțăi, fără să mănânci alimente bogate în zahăr? ”Este posibil, dar este o minciună”.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       16 apr 2024, 17:30

Campania ”Mâncăm ca să trăim?”: Cât de mari sunt diferențele între ritualul cinei din trecut și cel de acum și care este cel mai important mesaj pe care îl putem primi pentru a menține tradiția culinară.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       15 apr 2024, 17:30

Cum trebuie, de fapt, depozitați cartofii. Ce greșeală facem și ne poate îmbolnăvi de mai multe tipuri de cancer.

Scris de: Monika Baciu       15 apr 2024, 13:39

Campania ”Mâncăm ca să trăim?”: Poate că era contemporană este cea a vitezei și, după cum se pare, viteza și-a făcut loc printre mai toate domeniile, inclusiv în legătura noastră cu natura, cu mâncarea. 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       15 apr 2024, 09:30

Un medic demontează miturile despre remediile împotriva febrei fânului și dezvăluie ce funcționează cu adevărat pentru rinita alergică.

Scris de: Giorgiana Croitoru       14 apr 2024, 14:43

Cele patru alimente recomandate de medic pentru prevenirea cancerului de prostată. Alimentul pe care nu ar trebui să-l mai mâncăm, conform medicului și studiilor.

Scris de: Giorgi Ichim       12 apr 2024, 18:05

Despre cât de importanți sunt părinții în ceea ce privește alimentația părinților. Rolul familiei în viața celor mici este mult mai serios și valoros decât am putea crede.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       11 apr 2024, 08:36

Care este cel mai provocator mit cu care se confruntă medicii cardiologi? 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       10 apr 2024, 15:42

Numărul cazurilor de rujeolă din țară a crescut considerabil față de ultimii ani. De ce se întâmplă acest lucru și cum putem deosebi rujeola de alte boli infecțioase ale copilăriei?

Scris de: Ana-Maria Bugiu       10 apr 2024, 13:40

Care este rolul microbiomului în sănătatea organismului nostru și ce este de făcut pentru a ști de ce avem nevoie pentru a-l ajuta să se mențină în parametri optimi. 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       10 apr 2024, 08:37

Despre cele mai mari provocări cu care se confruntă medicii cardiologi din România și cum sunt depășite de către acestea. Despre semnele și simptomele de neignorat în ceea ce privește sănătatea inimii și despre cele mai noi proceduri în cardiologie. 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       09 apr 2024, 10:43

Care sunt unele dintre cele mai bune alimente de consumat pentru menținerea sănătății inimii? ”În primul rând, alimentația trebuie să fie săracă în grăsimi animale”.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       08 apr 2024, 08:45

Proteinele vegetale sunt absolut necesare organismului nostru. Care sunt cele mai bune alimente care le conțin și cât de important este planul anual de sănătate pentru oameni, de la mic la mare.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       05 apr 2024, 21:54

Suntem tentați să administrăm suplimente alimentare - cât de multe se poate, în funcție de carențele pe care considerăm că le avem. Însă, nutriționiștii avertizează că ele pot face mai mult rău decât bine, dacă nu sunt administrate în mod responsabil. ”Cu anumite suplimente putem manipula...

Scris de: Ana-Maria Bugiu       05 apr 2024, 17:04

Venirea primăverii ne atenționează că mai sunt 3 luni până la vară și mulți oameni pot privi acest moment ca pe o provocare: cât de repede pot slăbi în 3 luni? Însă, din nefericire, acest obicei nu este sănătos și poate avea consecințe negative pentru sănătate.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       04 apr 2024, 17:00

10 lucruri pe care să nu le postezi niciodată pe rețelele de socializare. Cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o până acum. Dacă ai făcut asta, șterge-o acum.

Scris de: Giorgi Ichim       03 apr 2024, 09:52

Alimentele pe care le alegem să le consumăm ar trebui să fie nutritive și să contribuie la sănătatea noastră generală, nu să fie doar o sursă de calorii.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       02 apr 2024, 17:30

Fiecare dintre aceste alimente prezintă riscuri pentru sănătatea noastră, mai ales atunci când sunt consumate în exces sau în mod frecvent.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       31 Martie 2024, 08:57

Este cunoscut faptul că alimentația joacă un rol crucial în modul în care organismul nostru funcționează, iar masa de seară este un moment-cheie în această ecuație.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       30 Martie 2024, 08:29

”Postul intermitent ne ajută să îi dăm pauză sistemului digestiv, să îi dăm timp de odihnă”. Plus că are multe avantaje, ne ajută să slăbim, să dăm țesutul adipos care nu este necesar corpului, să ajungem la o greutate echilibrată. 

Scris de: Ana-Maria Bugiu       27 Martie 2024, 09:40

Secretul unei diete sănătoase constă în varietate și echilibru, însă există anumite alimente pe care le putem mânca zilnic, bineînțeles, fără să exagerăm cu cantitățile acestora.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       26 Martie 2024, 08:53

Medicamentele pentru pierderea în greutate oferă beneficii potențiale pentru cei care se luptă cu gestionarea greutății, dar acestea și cu riscuri pe termen lung.

Scris de: Vlad Crăciunoiu       22 Martie 2024, 23:52

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel