Șase semne ale demenței care pot deveni mai pronunțate în timpul verii. Schimbări subtile la care să fii atent

Monika Baciu |
Data publicării:
sase semne ale dementei - FOTO: Freepik
sase semne ale dementei - FOTO: Freepik

Șase semne ale demenței care pot deveni mai pronunțate în timpul verii pot fi un semnal de alarmă că vârstnicii încep să se confrunte cu declinul cognitiv.

Șase semne ale demenței care pot deveni mai pronunțate în timpul verii în cazul vârstnicilor. Căldura și zilele mai lungi ar putea exacerba unele simptome de demență, potrivit experților.

Cu temperaturi care ating deja maxime record și zile tot mai lungi, sezonul estival este, fără îndoială, după colț.

În timp ce vara este iubită de toți cei care se bucură de înot și de mesele în aer liber, aceasta ar putea reprezenta, de asemenea, o perioadă dificilă pentru cei care suferă de demență.

Acest anotimp îi expune pe cei care suferă de această afecțiune la un risc mai mare, care descrie un tipar de confuzie, agitație și neliniște crescută care apare de obicei la sfârșitul după-amiezii sau în orele serii.

"Dinamica poate fi influențată în mod semnificativ de factori de mediu, cum ar fi căldura și zilele mai lungi. Nu este o problemă. Acest lucru este din cauza faptului că, în timpul zilelor mai calde, corpul nostru se poate deshidrata rapid.

Deshidratarea este mai mult decât simpla senzație de sete; este o stare fizică ce poate duce la confuzie, letargie și chiar iritabilitate.

Acum, imaginați-vă, pentru un moment, că aveți deja dificultățile cognitive care vin cu demența și apoi adăugați acest strat suplimentar de confuzie cauzată de deshidratare", a declarat Liban Saleh, co-fondator și CEO la CareCompare, potrivit Express.

Ce impact are faptul că ziua este mai lungă în timpul sezonului cald

În plus, zilele mai lungi oferă mai mult timp de lumină pentru ca simptomele de astenie să se manifeste și să devină "mai pronunțate".

Din fericire, Joy Henshaw, Registered Operations Manager la Wellbeing Care, a explicat ce semne trebuie să caute și ce trebuie să facă.

Potrivit expertului, printre simptomele demenței care se pot agrava în această perioadă se numără:

- Ritm cardiac

- Rătăcire

- Paranoia

- Repetiție

- Agitație

- Somn prost.

NHS recomandă să consultați un medic de familie dacă sunteți îngrijorat pentru dumneavoastră sau pentru cineva care prezintă semne de demență.

Mai mult, există multe intervenții care pot ajuta pacienții cu demență existentă în această perioadă.

 "Este important să păstrați persoana într-un mediu răcoros și confortabil și să asigurați o hidratare adecvată, oferind gustări pe tot parcursul zilei ar putea fi în măsură să mențină pe cineva mulțumit între orele de masă dacă sunt confuzi în ceea ce privește momentul în care ar putea veni următoarea masă. Înghețata este o modalitate excelentă de a crește hidratarea.

Terapia de relaxare, muzica ușoară, sprijinul emoțional și activitățile captivante ar putea ajuta, de asemenea, să încerce să distragă atenția unei persoane de la mediul înconjurător pentru a reduce agitația în lunile de vară”, a spus Henshaw.

Expertul a adăugat că persoanele cu această afecțiune ar trebui monitorizate pe tot parcursul zilei, astfel încât să nu dezvolte epuizare sau insolație din cauza căldurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel