Spital COVID-19 rămas fără medicamente. Fost ministru: oamenii sunt disperați

Adisa Codruț / 17 Martie 2021 / 22:53
Ticilizumab. Foto: Roche
Ticilizumab. Foto: Roche

Un fost ministru al Sănătății spune că un spital COVID-19 din țară a rămas fără medicamente, spre disperarea pacienților și a rudelor acestora.

Spitalul COVID din Oradea a rămas fără medicamente. Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a spune că a fost contactat de aparținători ai unor pacienți din acest spital, pentru a face rost de medicamentele pentru COVID-19.

„În cursul acestei după amiezi am fost contactat de aparținătorii  unor pacienți care sunt internat la Spitalul Municipal din Bihor care m-au rugat să le fac rost de Tocilizumab care se aduce direct de firma producătoare și se repartizează pe repartiția Ministerului Sănătății, deci nu ai cum să faci rost de niciunde", a spus Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii.

"M-am interesat şi am vorbit cu colegii din Spitalul Municipal care mi-au confirmat că sunt disperați. Spitalul este plin. Nu au nici Remdesivir, care este distribuit de Unifarm (n.r compania ministerului Sănătăţii) şi care nu mai răspunde la comenzi de o săptămână. 

Oamenii sunt disperați pentru că nu sunt aceste medicamente. Este responsabilitatea directa a ministrului Sănătății și nu înțeleg de ce face orice altceva decât să se ocupe de pacienţi", a spus pentru Antena 3, Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy