Spital COVID-19 rămas fără medicamente. Fost ministru: oamenii sunt disperați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ticilizumab. Foto: Roche
Ticilizumab. Foto: Roche

Un fost ministru al Sănătății spune că un spital COVID-19 din țară a rămas fără medicamente, spre disperarea pacienților și a rudelor acestora.

Spitalul COVID din Oradea a rămas fără medicamente. Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a spune că a fost contactat de aparținători ai unor pacienți din acest spital, pentru a face rost de medicamentele pentru COVID-19.

„În cursul acestei după amiezi am fost contactat de aparținătorii  unor pacienți care sunt internat la Spitalul Municipal din Bihor care m-au rugat să le fac rost de Tocilizumab care se aduce direct de firma producătoare și se repartizează pe repartiția Ministerului Sănătății, deci nu ai cum să faci rost de niciunde", a spus Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii.

"M-am interesat şi am vorbit cu colegii din Spitalul Municipal care mi-au confirmat că sunt disperați. Spitalul este plin. Nu au nici Remdesivir, care este distribuit de Unifarm (n.r compania ministerului Sănătăţii) şi care nu mai răspunde la comenzi de o săptămână. 

Oamenii sunt disperați pentru că nu sunt aceste medicamente. Este responsabilitatea directa a ministrului Sănătății și nu înțeleg de ce face orice altceva decât să se ocupe de pacienţi", a spus pentru Antena 3, Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel