Spitalul Județean Argeș s-ar putea închide. 27 de cadre medicale de la Chirurgie Vasculară, infectate cu COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Cel mai mare spital din județul Argeș s-ar putea închide temporar, după ce 27 de cadre medicale de la secția de chirurgie vasculară au fost infectate cu coronavirus și au COVID-19.

Conform datelor DSP Argeș, pacientul zero care ar fi răspândit infecția în Spitalul Județean de Urgență Pitești se crede că ar fi un chirurg care a continuat să își desfășoare activitatea, fără a purta mască, și ar fi refuzat să fie testat timp de o săptămână, chiar dacă avea simptomele specifice COVID-19.

Cazuri de persoane infectate au apărut și pe alte secții, iar autoritățile se gândesc să aducă la conducerea spitalului cadre militare, precizează Antena 3.

Sunt confirmate, printre altele, patru asistente și două infirmiere care lucrează în trei secții ale SJU, plus o asistentă de la Terapie Intensivă, dar mai sunt așteptate și alte rezultate.

Și la Spitalul de la Călinești, acolo unde lucrează soția chirurgului au fost testate peste 80 de persoane. Prefectul de Argeș a anunțat că vor fi testate toate cadrele medicale dar și toți pacienții din cadrul Spitalului Județean de Ugență. Doar în rândul cadrelor medicale ar fi vorba de 1.600 de persoane, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel