Spitalul Județean Brașov anulează operațiile. Se vor face doar operații de urgență. Marius Leonte: Avem datorii din septembrie. Furnizorii ne dau doar 20 - 30% din materialele de care avem nevoie

Giorgi Ichim |
Data publicării:
Spitalul Judetean Brasov - Foto: DC Medical
Spitalul Judetean Brasov - Foto: DC Medical

"Furnizorii ne dau undeva la  20% - 30% din materialele de care avem nevoie", a declarat Marius Leonte, purtător de cuvând Spitalul Județean Brașov.

Până în data de 5 februarie, cu posibilitatea prelungirii termenului, operațiile de la Spitalul Județean Brașov au fost sistate, situație ce duce la un bocaj în activitatea secției și la îngrijorări ale pacienților. 

Potrivit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, decizia se referă doar la operațiile programate, nu și la intervenţiile chirurgicale de urgență.

Potrivit conducerii unităţii medicale, cazurile cronice vor fi reprogramate începând din 5 februarie, până atunci urmând să fie tratate doar urgenţele.

Reprezentanții Spitalului motivează măsura suspendării activităţii din blocul operator prin faptul că "există sincope în aprovizionarea şi finanţarea spitalului" și că "spitalul are datorii din septembrie 2023". Mai mult, pe fondul problemelor apărute cu furnizorii, a existat o "deficienţă de comunicare" în secţia cu cele mai mari consumuri de materiale.

Principala cauza care a dus la sistarea operațiilor la Spitalul Județean Brașov

Într-o declarație făcută miercuri dimineața, întrebat care este principala cauză a sistării operațiilor programate, Marius Leonte, purtător de cuvând Spitalul Județean Brașov, ne-a spus că "sistat e mult spus".

"Operațiile de urgență se fac în continuare fără niciun fel de probleme, doar că în momentul de față, furnizorii, nu mai asigură un flux continuu de materiale sanitare și medicamente și atunci ne-am luat această măsură de a restricționa cazurile cronice care erau programate", a declarat Marius Leonte, purtător de cuvând Spitalul Județean Brașov.

Întrebat despre cum s-ar putea rezolva această problemă și dacă există probleme cu finanțarea, Marius Leonte a spus că: "da, sunt probleme cu finanțarea, sunt arierate care sunt din septembrie și funizorii nu mai  lucrează la valoarea normală de livrări. Ne dau undeva la  20% - 30%. Nu ne mai dau atâtea produse câte avem nevoie".

Mai mult, întrebat cine ar trebui să ia măsuri pentru această situație, Marius Leonte a spus că: "Să sperăm că de la Casa de Asigurări vor veni bani suficienți".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel